Je tijdschrift beheren

Veelgestelde vragen

Paginavolgorde en nummering

Kan ik het aantal pagina’s later nog aanpassen?

Ja, je kunt altijd het aantal pagina’s nog aanpassen.

Het aantal pagina’s in een tijdschrift is altijd een veelvoud van vier, daarom kun je altijd vier pagina’s of meer toevoegen of verwijderen. Dit doe je met de buttons die je onderaan in de redactieruimte, naast de achterpagina, vindt.

Wil je dus een extra pagina of meerdere extra pagina’s, dan moet je vier pagina’s toevoegen.

Hoe kan ik een pagina verwijderen?

De pagina’s die je wilt verwijderen, sleep je eerst naar onderen via de button ‘paginavolgorde wijzigen’. Deze button vind je linksboven in het overzicht van alle pagina’s.

Daarna kun je met de button ‘laatste 4 pagina’s verwijderen’ de pagina’s die je niet meer wilt gebruiken verwijderen. Let op: Dit is niet meer ongedaan te maken.

De laatste vier pagina’s kleuren oranje als je de button ‘laatste 4 pagina’s verwijderen’ selecteert.

Ik wil minder dan 4 pagina’s verwijderen, kan dit ook?

Om technische redenen is het aantal pagina’s altijd een veelvoud van vier. Het is dus niet mogelijk om 3 of minder pagina’s te verwijderen.

Waar zie ik de paginanummering op de pagina?

Als je bij de instellingen van je tijdschrift de optie voor paginanummering hebt aangevinkt, komen de nummers van de pagina’s in de buitenhoeken: bij de even pagina’s linksonder en bij de oneven pagina’s rechtsonder in de hoek.

Let op: in het voorbeeld zie je deze automatische paginanummering om technische redenen niet. Bij het bewerken van de pagina zie je deze wél en ook in het geprinte tijdschrift zie je de paginanummers (uiteraard alleen als je deze mogelijkheid bij ‘instellingen’ hebt aangevinkt). 

Het is helaas niet mogelijk om de automatische paginanummering te krijgen in de pdf of in het online magazine. Mocht je dat wel willen dan kun je zélf handmatig op iedere pagina een nummer zetten.

Waar komt pagina 2 in het tijdschrift?

Pagina 2 is de binnenzijde van de cover. Pagina 2 en 3 zijn dus de bladzijdes die je ziet als je het tijdschrift openslaat.

De even bladzijdes (2, 4, 6, 8, etc.) vind je op de linkerpagina’s. De oneven nummers (3, 5, 7, 9, etc.) op de rechterpagina’s. De cover is pagina 1. De achterzijde is de laatste bladzijde van je tijdschrift.

Hoe verplaats ik een pagina naar de cover of naar de achterpagina?

Als je een ‘gewone’ pagina naar de cover of naar de achterpagina wilt verplaatsen, gebruik dan de button ‘eigen pagina’s’ linksboven in de editor.

Open de cover of de achterpagina. Klik vervolgens op de button ‘eigen pagina’s’ linksboven in de editor. Selecteer de pagina die je wilt kopiëren en klik op ‘deze pagina gebruiken’.

Kan ik de paginavolgorde nog aanpassen nadat ik de pagina heb gepubliceerd?

Ja, dat kan. Je kunt altijd de paginavolgorde aanpassen. Publiceren heeft hier geen invloed op.

Een redacteur die is toegewezen aan een pagina verhuist met de paginavolgorde mee.

Kan ik de paginavolgorde aanpassen als nog niet alle redacteuren klaar zijn met hun pagina?

Ja hoor, geen enkel probleem. De redacteuren zijn gekoppeld aan een pagina, niet aan een paginanummer. De redacteur verhuist dus gewoon mee met de pagina als je deze verplaatst.

Bewaren en verwijderen

Wat is de bewaartermijn van mijn tijdschrift?

Na het starten van je tijdschrift krijgt deze automatisch een bewaartermijn. Deze bewaartermijn is precies één jaar na het aanmaken van je tijdschrift. 

Je kunt op ieder moment de bewaartermijn aanpassen tot maximaal één jaar in de toekomst. Als voorbeeld: Op 15 februari 2017 kan je de bewaartermijn van je tijdschrift aanpassen naar 15 februari 2018.

Zo kun je dus altijd gratis je tijdschrift blijven gebruiken. Zo lang je maar wilt.

Als je de bewaartermijn niet aanpast dan wordt je tijdschrift automatisch verwijderd op de aangegeven datum. Je krijgt drie maanden en één maand voor de verwijderdatum een e-mail met een notificatie dat je tijdschrift binnenkort wordt verwijderd.

Hoe kan ik mijn tijdschrift verwijderen?

In het overzicht van al je tijdschriften kun je ervoor kiezen om je tijdschrift te verwijderen.

Let op: dit wordt per direct gedaan en kan niet ongedaan worden gemaakt.