Je tijdschrift bekijken en doorbladeren

Veelgestelde vragen

Bekijken en controleren

Hoe kan ik bladeren door mijn tijdschrift?

Er zijn verschillende manieren om te bladeren door het tijdschrift.

  1. Klik op de knop ‘Doorbladeren’ in het paginaoverzicht.
  2. Klik op ‘Doorbladeren’ in het tijdschriftenoverzicht.
  3. Klik op het icoon ‘Delen’ in het tijdschriftenoverzicht om je tijdschrift online te delen. Klik daarna op de persoonlijke ‘jil.st’ link en bekijk de online versie van je tijdschrift.

Kan ik een afdruk maken om de laatste taalfouten uit de tekst te halen?

Ja, het is mogelijk om je pagina’s af te drukken:

  • Ga naar het paginaoverzicht van je tijdschrift en beweeg met je muis over de pagina. Kies ‘download’. Je kunt dan een lage-resolutie pdf downloaden (72dpi). Deze kun je gratis downloaden en uitprinten ter controle.
  • Je kunt ook een lage-resolutie pdf (72dpi) bestellen van het hele tijdschrift. Deze pdf kun je via de normale bestelprocedure bestellen voor een bedrag van €3,95.
  • Een andere mogelijkheid is om tegen een gereduceerd tarief een proefexemplaar te bestellen. Dit is een tijdschrift of boek met een watermerk. Dat gaat via de normale bestelprocedure.

Kan ik een pdf-bestand downloaden van het hele tijdschrift?

Ja, dat kan. Je kunt via het bestelproces een lage-resolutie pdf (72dpi) bestellen van het hele tijdschrift. De kosten hiervoor bedragen €3,95.

Kan ik ook een hoge-resolutie pdf (300 dpi) bestellen van mijn hele tijdschrift?

Het is helaas niet mogelijk om een hoge kwaliteit pdf (300 dpi) van het hele tijdschrift te bestellen.

Het gebruik van Jilster is helemaal gratis. Ook kun je gratis een online magazine aanmaken dat je met anderen kunt delen.

Het enige verdienmodel van Jilster is op gedrukte exemplaren. Daarom is het niet mogelijk om een hoge kwaliteit pdf die je zelf zou kunnen printen te bestellen.

Kan ik mijn tijdschrift online aan anderen laten zien?

Ja, dat kan. Je kunt je tijdschrift online delen, zodat ook anderen door het tijdschrift kunnen bladeren.

Ook kun je anderen (mede-hoofd)redacteur maken van het tijdschrift, zodat zij het tijdschrift in Jilster kunnen bekijken. Je kunt hierbij zelf aangeven welke rechten zij hebben als (mede-hoofd)redacteur.

Opslaan en publiceren

Wat is het verschil tussen ‘opslaan’ en ‘publiceren’?

Zolang je nog bezig bent met de opmaak van je pagina, kun je deze tussentijds opslaan. Klik regelmatig op de knop ‘opslaan’ om je voortgang tussentijds te bewaren. Op het moment dat je pagina definitief klaar is, kun je deze publiceren. Je pagina wordt dan omgezet naar drukwerkkwaliteit.

Voordat je het tijdschrift kunt bestellen, moeten alle pagina’s gepubliceerd worden. Als een pagina gepubliceerd is, verschijnt er een groen vinkje bij de pagina in het paginaoverzicht. Je kunt een pagina zo vaak publiceren als je wilt. Publiceren betekent niet dat je pagina of tijdschrift zichtbaar wordt op de website van Jilster.

Kost publiceren van een pagina veel tijd?

Dat is afhankelijk van de snelheid van je verbinding en of je een krachtige computer gebruikt. Per pagina kan het enkele minuten kosten voordat alle data zijn verzonden naar de server. Heb je veel pagina’s gemaakt? Dan is het handig om de pagina’s die al klaar zijn alvast te publiceren.

Je kunt het publiceren van de pagina’s ook verdelen. Vraag je medehoofdredacteuren of zij ook een paar pagina’s gereed willen maken vanaf hun computer.

Het lukt mij niet om een pagina op te slaan. Wat moet ik doen?

Waarschijnlijk staat er een tekst op de pagina waarin een bijzonder karakter voorkomt, zoals een speciaal teken of een emoticon. Bijvoorbeeld een hartje of een smiley. Ons lettertype herkent deze karakters niet en kan daardoor de pagina niet opslaan. Verwijder het karakter uit de tekst om de pagina op te slaan.

Let op: Als je de pagina niet kunt opslaan en deze probeert te publiceren, is er een kans dat de pagina stuk gaat. Je kunt deze na het publiceren niet meer aanpassen.

Ik heb mijn pagina gepubliceerd, maar als ik deze wil bewerken is de pagina leeg/wit. Hoe kan dit?

Mogelijk heb je op deze pagina een tekst staan waarin een bijzonder karakter, zoals een speciaal teken of een emoticon, staat. Bijvoorbeeld een hartje of een smiley. Ons lettertype herkent deze karakters niet en kan daardoor de pagina niet opslaan. Hierdoor veroorzaakt het publiceren een witte pagina. Excuses hiervoor.

Zolang de gepubliceerde pagina niet opnieuw opgeslagen of gepubliceerd wordt, blijft deze zichtbaar in het tijdschrift en zal op deze manier gedrukt worden in het tijdschrift.

Wil je toch graag aanpassingen doen aan de pagina? Dan dient de pagina opnieuw opgemaakt te worden. Het is ook mogelijk om een hoge resolutie pdf (300dpi) van de betreffende pagina op te vragen. Hier kun je eventueel foto’s, teksten en kleurvlakken overheen plaatsen. Neem in dat geval even contact op met onze klantenservice.

Als ik mijn pagina’s publiceer, wordt deze dan openbaar getoond aan anderen?

Nee, publiceren betekent niet dat je pagina of tijdschrift zichtbaar wordt op de website van Jilster. Op het moment dat je jouw pagina publiceert, wordt deze omgezet naar drukwerkkwaliteit.

Ik wil de paginavolgorde wijzigen, maar ik heb alles al gepubliceerd. Is dit nog mogelijk?

Ja dat kan. Na het publiceren kan de paginavolgorde nog gewijzigd worden. De pagina’s hoeven niet opnieuw gepubliceerd te worden.