Katia Simon (38) werkt sinds 2012 als freelance tekstschrijver voor Jilster. Hoewel het merendeel van onze werknemers haar nog nooit heeft ontmoet, is ze al wel een lange tijd erg betrokken bij het bedrijf.

Hoe het balletje begon te rollen

Katia werkt vanuit Duitsland aan de Duitse website van Jilster. Tijdens een workshop voor kinderboekenillustraties leerde ze een voormalig lid van het Jilsterteam kennen die haar aan het einde van het seminar vroeg om bij Jilster te komen werken. “Toen is eigenlijk het balletje gaan rollen”, vertelt Katia enthousiast.

Vrij en creatief werk

Katia plant en ontwerpt, schrijft nieuwe blogposts voor de website en nieuwsbrief en helpt mee de teksten die in het Nederlands zijn geschreven te vertalen naar het Duits. Katia: “Ik kan heel vrij en creatief zijn in de teksten die ik voor Jilster schrijf en dat vind ik heel erg leuk! Samen met mijn marketingcollega’s denk ik na over de onderwerpen die we graag onder de aandacht willen brengen. Ik werk vanuit Duitsland. Maar ondanks de grote afstand merk je daar in de samenwerking nauwelijks iets van.”

Jilster in het buitenland

Ook in Duitsland wordt Jilster steeds populairder en bekender. Katia: “Veel mensen vinden ons via Google omdat ze op zoek zijn naar een manier om zelf een mooi tijdschrift te maken voor een bruiloft, een verjaardag of een Abizeitung. Ondertussen hebben we ook veel verkeer op onze boards op Pinterest. We laten ons hier graag verder door inspireren, zodat we onze klanten meer interessante input kunnen aanbieden.”