Deze week vroegen we Lisa Hoksbergen naar haar ervaringen bij Jilster. Zij heeft pakweg 2 maanden bij ons stage gelopen. In alle openheid blikt ze terug op haar tijd bij Jilster.
Lees je mee?

Lisa zit in het tweede jaar van de opleiding Mediavormgeving op het ROC A12. Na iets meer dan 3 maanden ergens anders stage te hebben gelopen, is ze van stage gewisseld. Via school is ze bij Jilster terechtgekomen waar ze haar laatste 2 maanden heeft afgerond. Deze week is ze voor het laatst.

Samenwerken

Lisa: “Ik heb het erg naar mijn zin gehad en heb erg leuk en gevarieerd werk mogen doen. Van afbeeldingen maken voor Facebook, Instagram en Pinterest tot sjablonen maken en aanpassen voor de nieuwe editor van Jilster. Alle opdrachten werden duidelijk aan me uitgelegd. Ook kwamen de opdrachten online in mijn eigen to-do list te staan en konden andere collega’s hierop reageren om zo samen tot het gewenste resultaat te komen.”

Even wennen

“In het begin had ik wel moeite met het ritme van werken. En al helemaal omdat we direct na de zomervakantie met stage zijn begonnen. Ik heb geleerd om extra secuur te zijn op het werk dat ik hier maak, aangezien het opdrachten zijn die ook daadwerkelijk gepubliceerd worden. Op school volg je een aantal vakken per dag en het werk dat je maakt is voor jou en wordt niet gepubliceerd. Dus dat was wel even schakelen.”

De werksfeer

“De werksfeer is hier erg ontspannen, ook al is de deadline in zicht. Het team van Jilster is relatief jong. Humor en gezelligheid ontbreekt hier dus niet! Voor een stagiaire is dit de ideale stageplek. De werktijden zijn hier ook erg flexibel. Mocht er iets zijn, is het bijvoorbeeld geen probleem om thuis te werken. Erg fijn!”

Hoe nu verder?

“Na een half jaar stage te hebben gelopen, begin ik straks weer met school. De laatste helft van het tweede jaar bestaat vooral uit projecten en een keuzedeel. In het derde jaar begin ik aan mijn tweede stage. Eigenlijk heb ik mijn keuze al gemaakt, maar voor een tweede keer stagelopen bij Jilster zal school helaas niet goedkeuren.”

 

Natuurlijk laten we Lisa niet zomaar met lege handen naar huis gaan! Op de foto zie je hoe ze nieuwsgierig haar afscheidscadeautje uitpakt. Het is een mok met de tekst ‘Ontspannen op weg naar nieuwe plannen’. Hoe toepasselijk! Ook kreeg ze het tijdschrift ‘Foodies’ met daarin lekkere en verantwoorde recepten.