Er staat een nieuw groep 8 sjabloon online in de editor. Deze kan ter inspiratie worden gebruikt of als basis voor een afscheidsglossy of -boek. Alle sjablonen in Jilster zijn gratis te gebruiken. 

Emotioneel afscheid

Het kan er emotioneel aan toe gaan. Meiden en jongens die elkaar hartstochtelijk snikkend omhelzen, kinderen die dapper slikkend wegkijken omdat zij het anders ook niet droog houden. Meester, juffen, vaders en moeders die ook een traantje wegpinken. Zelfs al zit je eigen kind nog niet in groep 8, dan kan het tafereel je als toeschouwer behoorlijk raken. Je weet immers dat binnen enkele jaren jóúw kind in groep 8 zit. 

Herinneringen bewaren

Maak samen met andere ouders, leerkrachten en leerlingen een tijdschrift als afscheidscadeau voor groep 8. Bundel alle bijzondere momenten zoals de eindmusical, schoolkamp en het groep 8 gala. Laat de kinderen zélf ook een pagina opmaken met teksten en foto’s. Zo wordt het nog persoonlijker! 

Een eigen tijdschrift vol foto’s en verhalen over de schooltijd is een geweldige manier om herinneringen vast te leggen voor later. Ook help je jouw kind om op een positieve manier afscheid te nemen van de klas.