Ken je dat? Je plaatst een foto op de pagina met een beetje tekst. Veranderd het lettertype en geeft de pagina een achtergrondkleur. Maar hoe langer je ernaar kijkt, hoe lelijker je het vindt. Lastig. Waarom maak je geen gebruik van onze sjablonen? Deze zijn gemakkelijk naar eigen hand te zetten. Meer weten? Lees dan vooral verder. 

Werk met sjablonen

Het opstellen van een verzorgde lay-out neemt tijd in beslag. Zeker wanneer je net begint. Maar geen zorgen. Het ontwerpprogramma van Jilster is eenvoudig in gebruik en zo ingericht dat zelfs een leek hiermee uit de voeten kan. Ook wanneer je het gevoel hebt dat er te weinig tijd is, biedt het werken met sjablonen dé uitkomst. 

Sjablonen zijn kant-en-klare pagina’s die door onze vormgevers in een bepaald thema zijn opgemaakt. De basis (achtergrond, tekstvakken, plaatsen voor foto’s, tekstopmaak) is al gedaan. Je hoeft dus niet vanaf een lege pagina te beginnen. 

Thema sjablonen aanpassen

De meeste sjablonen zijn opgemaakt in een bepaald thema, bijvoorbeeld: onderwijs, verjaardag, huwelijk, jubileum. Je hoeft niet per se gebruik te maken van de sjablonen die binnen het kader van je tijdschrift passen. Je kunt een sjabloon naar eigen wens aanpassen. Maak je een huwelijksglossy? Stel dat de lay-out van één van onze onderwijssjablonen je aanspreekt, dan kun je de achtergrond, kleuren, lettertypen en/of decoratieve elementen veranderen. Met een paar kleine aanpassingen ben je vaak al een heel eind. 

Nieuwe sjablonen onderweg!

In het ontwerpprogramma van Jilster vind je sinds kort een nieuw sjabloon met diverse voorbeelden van fotocollages. Je kunt je foto’s namelijk op verschillende manieren vorm geven op een pagina. Denk aan foto’s op een fotomuur, waslijn of prikbord. Er is ook gedacht aan professioneel voorbeeld van een fotoreportage van het gezin, stamboom van foto’s en fotocollage poster

Bekijk hier alvast één van onze nieuwe sjablonen.
Meer nieuwe sjablonen zijn onderweg.

Naast dat je gebruik kunt maken van sjablonen, is er ook altijd nog onze website die bol staat van de tips. Klik hier voor de handleiding. En onthoud dat het de eerste indruk is die telt. Een tijdschrift valt of staat met een juiste vormgeving. 

Succes