Home Meer weten?

Vijf tips van een grafisch vormgever in spe

Geplaatst op 25 april 2017 in de categorie Tips en tricks.

Onze stagiaire Elseline Grobben (19) studeert Grafische Vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Ze heeft voor de vijftigste verjaardag van haar moeder Jannette Grobben een tijdschrift gemaakt en haar dit cadeau gedaan.

lees verder

Je creativiteit kwijt in een column

Geplaatst op 11 april 2017 in de categorie Tips en tricks.

Iedereen heeft weleens een column in een krant of tijdschrift gelezen. Het woord column komt van het Engelse woord voor kolom. Dat is de ruimte die een krant reserveert voor het stukje. De meeste columnisten hebben namelijk een vaste plek in een krant of tijdschrift. In deze rubriek kan de columnist volledig zijn ei kwijt en dat maakt de column ook zo uitdagend om te schrijven. Lijkt het je leuk om een column in je tijdschrift te schrijven, maar weet je niet goed waar te beginnen? Lees hier meer.

lees verder

Tips financiering afscheidsglossy groep 8

Geplaatst op 11 april 2017 in de categorie Tips en tricks.

Op basisscholen wordt er steeds vaker een afscheidsglossy voor groep 8 gemaakt. De leerlingen zijn altijd ontzettend blij met hun eigen tijdschrift. Ze zien graag hun persoonlijke pagina’s terug en genieten van verhalen en interviews met klasgenoten en leerkrachten. Ook jaren later kunnen ze de fijne tijden op de basisschool door middel van het tijdschrift herbeleven. Om de kosten vanuit de school en de ouders zoveel mogelijk te beperken, geven we graag een aantal tips.

lees verder

Studenten Social Work maken een magazine

Geplaatst op 3 april 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Zuyd Hogeschool in Sittard laat hbo-studenten Social Work aan het einde van hun tweede studiejaar een eigen tijdschrift maken. Een tijdschrift waaruit moet blijken dat ze de basis van de eerste twee jaar van hun studie beheersen, een proeve van bekwaamheid. Een toetsvorm opgezet door Matthias Deleu, Alexandra Jacobs en Frans Roovers van Zuyd Hogeschool.

lees verder

Tips voor leerlingen: Hoe schrijf ik een editorial?

Geplaatst op 3 april 2017 in de categorie Tips en tricks.

Ben je een leerling en wil je graag aan de slag met het maken van je eigen tijdschrift? Al gedacht aan het schrijven van een editorial? De editorial is een rubriek die niet mag ontbreken in je tijdschrift. Dit artikel is het voorwoord van je tijdschrift en geeft een inleiding bij het onderwerp van je tijdschrift. Lees hier een aantal tips die je kunnen helpen bij het schrijven van de editorial. Ook voor docenten is dit artikel als aanvullend lesmateriaal te gebruiken.

lees verder

Een bruiloftsglossy voor mijn vriendin

Geplaatst op 20 maart 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Wat doe je als je vriendin met de liefde van haar leven gaat trouwen? De veertigjarige Renate Kuipers-Bodok uit Wijk bij Duurstede wist hier wel raad mee. Samen met vijftien andere vriendinnen maakten zij een tijdschrift vol met leuke herinneringen aan hun vriendin Melissa de Groot die in 2016 is getrouwd.

lees verder

Een welverdiende afscheidsglossy voor mijn baas

Geplaatst op 20 maart 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Wat doe je als je geliefde directeur, die het bedrijf waarin jij werkzaam bent groot heeft gemaakt, afscheid neemt? De achtendertig jarige Imke Gaiser-Verhaeren wilde het vertrek van haar baas Arie van Vliet niet in alle stilte voorbij laten gaan. Ze trommelde het hele team van wel vijftig medewerkers bij elkaar om hun baas een onvergetelijk afscheid te bezorgen. In een korte tijd maakten ze samen met een groot aantal collega’s een tijdschrift die zij Arie op zijn laatste werkdag overhandigden.

lees verder

De liefde van een moeder bezegeld met een tijdschrift

Geplaatst op 15 maart 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Saskia Vos heeft voor allebei haar zoons Rutger (20) en Matthijs (18) een boek voor hun verjaardag gemaakt. Iedereen heeft enthousiast en vol bewondering op de boeken gereageerd. Ook haar kinderen zijn erg blij met hun eigen boek. Saskia heeft de smaak aardig te pakken gekregen en heeft met haar enthousiasme al behoorlijk wat mensen aangestoken om ook een tijdschrift te gaan maken. Lees hier haar verhaal.

lees verder

Tips voor leerlingen: Hoe schrijf je een betoog?

Geplaatst op 8 maart 2017 in de categorie Tips en tricks.

Ben je een leerling en wil je graag aan de slag met het maken van je eigen tijdschrift? Heb je al gedacht aan het schrijven van een betoog? Of ben je een docent en op zoek naar aanvullend lesmateriaal? In een betoog kun je jouw mening over iets geven. Lees hier een aantal tips die je kunnen helpen bij het schrijven van een betogende tekst.

lees verder

Leerlingen Horizon College maken samen een tijdschrift

Geplaatst op 28 februari 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Miranda Ketzer-Sijm, docent Nederlands en Communicatie, en projectdocent Nella Kok, beiden werkzaam op het Horizon College in Hoorn, hebben een lesaanpak waarmee zij leerlingen enthousiast krijgen voor schrijfvaardigheid. Zij lieten eerste- en tweedejaars leerlingen Marketing en Communicatie in groepjes een tijdschrift maken.

lees verder

Een bijzondere vriendschap gebundeld in een tijdschrift

Geplaatst op 28 februari 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Priya Wannet (25) uit Arnhem heeft haar vriendin, Marriët Maasse (23) uit Veenendaal, met een zelfgemaakt tijdschrift verrast. Samen met andere vrienden en vriendinnen van Marriët heeft Priya het tijdschrift met verhalen, anekdotes, gedichten, complimenten en foto’s gevuld. In dit artikel wordt er ingezoomd op de stappen die Priya heeft gezet om tot een succesvol eindresultaat te komen. Want hoe maak je een tijdschrift voor je beste vriendin? Waar moet je beginnen? Is het veel werk? Is het leuk om te doen? Lees hier meer over in dit artikel.

lees verder

Waar moet ik op letten bij het schrijven van een advertorial?

Geplaatst op 22 februari 2017 in de categorie Tips en tricks.

Ben je een leerling en wil je graag aan de slag met het maken van je eigen tijdschrift? Heb je al gedacht aan het schrijven van een advertorial? Of ben je een docent en op zoek naar aanvullend lesmateriaal? In dit artikel wordt er uitleg gegeven over de betekenis van de advertorial, hoe deze is opgebouwd en waar je op moet letten bij het schrijven van een advertorial.

lees verder

Een prachtig tijdschrift als profielwerkstuk

Geplaatst op 14 februari 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Het eindresultaat mag er zeker wezen! De 16-jarige Kick Sebregts heeft een prachtig profielwerkstuk gemaakt in de vorm van een tijdschrift. Lees hier meer over zijn ervaringen met het online programma van Jilster en hoe hij zijn onderzoek heeft vormgegeven in een tijdschrift.

lees verder

Welke kleuren kun je het beste gebruiken op je pagina?

Geplaatst op 8 februari 2017 in de categorie Tips en tricks.

Wanneer je aan de slag gaat met het maken van je eigen tijdschrift is het belangrijk om na te denken over welke kleuren je wilt gaan gebruiken. Elke kleur kan op een bepaalde manier je lezers beïnvloeden.

lees verder

Havoleerlingen UniC enthousiast over nieuwe aanpak schrijfonderwijs

Geplaatst op 7 februari 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Om het schrijfonderwijs binnen het vak Nederlands voor leerlingen aantrekkelijker te maken, heeft UniC - een eigentijdse havo en vwo in Utrecht - een nieuwe lesaanpak geïntroduceerd. Anna Brouwer, docent Nederlands, liet havoleerlingen in groepjes een tijdschrift maken.

lees verder

Verjaardagsglossy tip: voeg een tijdlijn toe aan je tijdschrift

Geplaatst op 18 januari 2017 in de categorie Tips en tricks.

Ben je bezig met een verjaardagstijdschrift? Al eraan gedacht om een tijdlijn toe te voegen die de belangrijke, grappige en mooie momenten vastlegt uit het leven van de jarige? In Jilster tref je drie verschillende sjablonen die je kunt gebruiken bij het maken van een tijdlijn. Lees hier meer over hoe je dat kunt doen en wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk tijdlijn sjablonen.

Tips voor de inhoud van jouw afscheidsglossy voor groep 8

Geplaatst op 11 januari 2017 in de categorie Tips en tricks.

Heb je zoon of dochter in groep 8 van de basisschool? Dan is het een leuk idee om samen met alle klasgenootjes, ouders en de juf of meester een afscheidstijdschrift te maken. Aan het eind van het schooljaar kan het tijdschrift als cadeau gegeven worden aan alle kinderen uit de klas.

Hier wat tips.

Emmaplein Vlaardingen 100 jaar!

Geplaatst op 5 januari 2017 in de categorie Klanten vertellen.

Wat doe je als het plein waaraan je woont honderd jaar bestaat? Een tijdschrift maken! Erne en haar buurtbewoners uit Vlaardingen gingen aan de slag en maakten zelf een tijdschrift over hun plein. Lees hier het verhaal over het zelfgemaakte tijdschrift ‘Emmaplein 100 jaar’.

Lees verder

Dankjewel voor een fantastisch 2016!

Geplaatst op 29 december 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

Namens het Jilster-team willen we jullie hartelijk bedanken voor een fantastisch jaar! Veel prachtige, zelfgemaakte tijdschriften hebben we voorbij zien komen. Dankzij jullie kunnen wij in 2017 samen weer unieke tijdschriften blijven maken voor elke gelegenheid.

Lees over ontwikkelingen in 2017

Doe mee met de Foto’s Ordenen Motivatie Weken

Geplaatst op 29 december 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

Bij Jilster horen wij vaak dat gebruikers lang moeten zoeken naar de leuke foto’s om te gebruiken in de tijdschriften. Ook wij gunnen het onze gebruikers dat met een geordend foto-archief, foto’s sneller te vinden zijn. Daarom zijn wij partner geworden bij de Foto’s Ordenen Motivatie Weken.

Meer informatie

Romantische gedichten in een huwelijkstijdschrift

Geplaatst op 24 december 2016 in de categorie Tips en tricks.

Op een bruiloft gaan de bruid en bruidegom een verbintenis aan voor het leven. Romantisch, spannend en bijzonder. Deze gebeurtenis verdient een passend cadeau, een eigen glossy als huwelijksgeschenk. Een aantal mooie, romantische gedichten maakt deze glossy helemaal compleet!

lees verder

Kerst 2016! Een smaakvol tijdschrift

Geplaatst op 16 december 2016 in de categorie Tips en tricks.

December mogen we toch wel de mooiste en lekkerste maand van het jaar noemen. Haal ook deze sfeer in huis en maak heerlijke kerstgerechten. Je favoriete kerstrecepten gebundeld in een tijdschrift, maken van de smaak van december ieder jaar weer een feest!

Bekijk recepten

Voorbeeld foto's van Jilster uitvoeringen

Geplaatst op 14 november 2016 in de categorie Tips en tricks.

Bij Jilster kan je kiezen voor verschillende uitvoeringen van je tijdschrift. Is je tijdschrift klaar om gedrukt te worden?

Bekijk voorbeeld foto's.

Hoe maak je een professionele cover? Wij hebben 5 Tips!

Geplaatst op 31 oktober 2016 in de categorie Tips en tricks.

Het is de belangrijkste pagina van een magazine: de cover! Maar hoe maak je jouw cover nu zó dat hij lijkt op die geweldige covers in de winkel?

Bekijk 5 tips.

Verjaardagscadeau voor 60-jarige vriendin

Geplaatst op 24 oktober 2016 in de categorie Klanten vertellen.

Wat geef je je vriendin - en tevens buurvrouw - die 60 jaar wordt? Max maakte een verjaardagstijdschrift, de SYLVIA.

Lees haar verhaal.

Jilster op de Nationale Onderwijstentoonstelling 2017

Geplaatst op 17 oktober 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

Binnenkort staat Jilster weer op een beurs! Voor het eerst doen we mee met de Nationale Onderwijstentoonstelling 2017. De NOT vindt plaats van 24 tot en met 28 januari 2017 in Utrecht.

Lees verder

Nieuw! Bijgewerkte handleiding en FAQ

Geplaatst op 3 oktober 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

Heb je een vraag over hoe je een tijdschrift kunt maken, samen kan werken of over de belangrijkste aandachtspunten van Jilster? Bekijk dan snel de vernieuwde handleiding en FAQ!

lees verder

50 jaar getrouwd extra feestelijk met uitnodigingskaarten van Fuif

Geplaatst op 12 september 2016 in de categorie Tips en tricks.

Ben jij degene die het een en ander gaat regelen voor een huwelijksjubileum? Een origineel cadeau-idee heb je al, een eigen Jilster-glossy. Maar een passende, originele uitnodiging voor de feestdag? Wij hebben een gouden tip!

lees verder

30to30: verhalen van dertigers wereldwijd gebundeld in een magazine

Geplaatst op 6 september 2016 in de categorie Klanten vertellen.

In totaal verzamelden ze negentien verhalen van dertigers, van Regitze uit Denemarken en Hend uit Syrië tot Qiu uit China.

lees verder

Nieuw: Huwelijkssjabloon

Geplaatst op 14 juli 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

Leuk!! Binnenkort heb je een bruiloft van familie of vrienden. Maar wat geef je cadeau? Iets passends voor de bruid, iets traditioneels voor de bruidegom. Wat denk je van een eigen glossy als huwelijksgeschenk?

Meer weten?

Het Ria80 tijdschrift

Geplaatst op 14 juli 2016 in de categorie Klanten vertellen.

Aty verraste haar moeder op haar 80ste verjaardag met een eigen glossy 'Ria80', eenvoudig gemaakt met Jilster.

Meer weten over de Ria80?

Het ‘Jilster in het onderwijs’ magazine

Geplaatst op 7 juli 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

‘Jilster in het onderwijs’, een praktisch magazine als handboek én inspiratiebron. Bestel hem nu en pak je voordeel.

meer informatie?

Nieuw 50 jaar getrouwd sjabloon

Geplaatst op 12 mei 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

Er is weer een nieuw sjabloon toegevoegd aan de website. Nu met pagina's voor een huwelijksjubileum tijdschrift.

lees verder

Zeg ja tegen een tijdschrift op school!

Geplaatst op 15 april 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

Samen met 470 leerlingen tussen 12 en 18 jaar hebben de docenten van de Vrije Handelsschool Broeders in St-Niklaas een tijdschrift gemaakt.

Bekijk interview en video

Nieuw: Afscheid groep 8 sjabloon

Geplaatst op 5 april 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

Er is weer een nieuw sjabloon toegevoegd aan de redactieruimte met voorbeeldpagina's voor een afscheid groep 8 tijdschrift.

Bekijk (en gebruik) het zelf!

Geef een bijzonder cadeau samen met Boekportret

Geplaatst op 5 april 2016 in de categorie Klanten vertellen.

Maak kennis met Hanneke Kiel-de Raadt van Boekportret.nl. Zij maakt bijzondere cadeaus met geschreven portretten.

Bekijk het aanbod van Boekportret

Nieuw: Verjaardagssjabloon

Geplaatst op 10 maart 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

We voegen regelmatig nieuwe sjablonen en illustraties toe aan de redactieruimte. Nu is er een nieuw sjabloon met voorbeeldpagina's voor een verjaardagstijdschrift.

Bekijk (en gebruik) het zelf!

Jilster draagt bij aan onderwijsvernieuwing pabo

Geplaatst op 10 maart 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

Van vives.nl: "Jongens leren anders dan meisjes. Wat kun je met die informatie? En hoe zorg je ervoor dat er meer meesters voor de klas komen?"

Lees verder

Nieuw: uitvoering als boek

Geplaatst op 8 maart 2016 in de categorie Nieuws van Jilster.

We krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om een tijdschrift met harde kaft te bestellen. Daar zijn we mee aan de slag gegaan met als resultaat dat je nu ook (vanaf 32 pagina's) een boek uitvoering kunt kiezen.

Lees verder

30 jaar Terschelling in 68 pagina’s

Geplaatst op 5 februari 2016 in de categorie Klanten vertellen.

Op haar 24ste ging Coby Adema (54) voor het eerst naar Terschelling om het vuurwerkgeweld met oud & nieuw te ontlopen. Voor het dertigjarig jubileum ontstond het plan om een jubileumtijdschrift te maken. Een flinke klus!

Zo hebben Coby en Anna het aangepakt.

Pagina's verplaatsen in je tijdschrift

Geplaatst op 11 januari 2016 in de categorie Tips en tricks.

Het is een veelgestelde vraag: 'Kan ik bladzijdes in mijn tijdschrift met elkaar wisselen?' of 'Kan ik pagina's van plek veranderen naar mijn gewenste indeling?' Het antwoord: 'Ja, dat kan!'.

Zo verplaats je pagina's

Debbie to Business: Personal Branding Magazine

Geplaatst op 6 januari 2016 in de categorie Klanten vertellen.

Debbie Veeke heeft een magazine gemaakt om zichzelf als sollicitant te onderscheiden. Benieuwd naar haar ervaring en het resultaat?

Lees verder

Let op: je tijdschriften hebben een bewaartermijn!

Geplaatst op 9 december 2015 in de categorie Nieuws van Jilster.

De bewaartermijn kan je zelf handmatig aanpassen tot en met een jaar in de toekomst en zo vaak als je wilt. In dit artikel laten we je zien hoe je de bewaartermijn van je tijdschrift aan kunt passen.

Laat me zien

Motiveer leerlingen met een zelfgemaakt tijdschrift

Geplaatst op 9 december 2015 in de categorie Tips en tricks.

Hoe kan je als leraar je studenten motiveren? Door studenten zelf een tijdschrift te laten maken natuurlijk. Het project begint op de computer en eindigt met een echt, zelfgemaakt tijdschrift.

Lees verder

Nieuwe illustraties: Agrarisch

Geplaatst op 12 oktober 2015 in de categorie Nieuws van Jilster.

Er zijn weer nieuwe illustraties in de redactieruimte. Ze staan allemaal bij afbeeldingen onder het tabblad 'thema' en ze zijn gratis te gebruiken in je tijdschrift!

tips voor gebruik nieuwe illustraties

Team Jilster Plus tip: Beeldverslag

Geplaatst op 12 oktober 2015 in de categorie Tips en tricks.

De professionele creatieven van de Jilster Plus service hebben tips die ze graag met jou willen delen!

Bekijk tip!

Roundtable glossy van ChangeVision

Geplaatst op 28 augustus 2015 in de categorie Klanten vertellen.

ChangeVision is een eigenzinnige organisatie die werk maakt van veranderingen in de organisaties van haar klanten. Samen met relaties maakt ChangeVision jaarlijks een Glossy over Roundtable bijeenkomsten waarin grote thema’s in een open sfeer voor het voetlicht gebracht worden. Co-creatie in optima forma.

Explore, experience en exploit ...

Samenwerken: Hou de vaart erin

Geplaatst op 10 augustus 2015 in de categorie Tips en tricks.

Met Jilster maak je op een leuke en gemakkelijke manier je eigen tijdschrift. De online redactieruimte is eenvoudig in gebruik en stelt je in staat om andere redacteuren uit te nodigen. Zo kan je samenwerken aan jullie eigen magazine.

Zo hou je de vaart erin

Eric Faber over relatiemagazine Netbasics: “Goed om in te zetten bij sales en after sales”

Geplaatst op 16 juli 2015 in de categorie Nieuws van Jilster.

Het ict-bedrijf Netbasics heeft met de professionele hulp van het Team Jilster Plus een professioneel relatiemagazine gemaakt. Directeur Eric Faber vertelt:

Lees meer

Gezond! Een tijdschrift van de leerlingen van het Grotiuscollege te Heerlen

Geplaatst op 16 juli 2015 in de categorie Klanten vertellen.

Laat leerlingen zelf een wetenschappelijk tijdschrift maken! Dat was het antwoord van het Grotiuscollege te Heerlen op het afschaffen van ANW (Algemene Natuur Wetenschappen).

Nieuwsgierig naar de aanpak?