Het team van Jilster heeft sinds kort een nieuwe stagiaire. Maak kennis met de enthousiaste en leergierige Emma Selhorst. Emma is 23 jaar en loopt het komende half jaar stage bij Jilster.

Tijdens haar studie Communicatie & Multimedia Design specialiseert zij zich in verschillende vakgebieden, zoals programmeren, visueel ontwerpen, psychologie van interacties en user experience. Haar interesse ligt vooral bij het onderzoeken van de user experience. Ze vindt het interessant om erachter te komen hoe je een product of service zo gebruiksvriendelijk mogelijk kan maken. Na het afronden van haar opleiding streeft zij naar een baan als UX Researcher. 

Bij Jilster voelt zij zich helemaal op haar plek en ziet veel mogelijkheden om hier haar vaardigheden verder te ontwikkelen. Momenteel helpt ze mee met het maken van de illustraties voor social media. Dit is voor haar een uitdaging, want ze vindt het lastig om de perfecte illustratie te vinden/maken die bij de doelgroep past. Maar hierdoor ontwikkelt ze haar visuele kant ook verder en dat vindt ze erg belangrijk.

Daarnaast werkt ze aan een stageopdracht gericht op de User Experience, hiervoor gaat ze een onderzoek doen naar de behoeftes van de gebruikers van Jilster. Ook is ze enthousiast over Jilster als hulpmiddel in het onderwijs.

“Het is ontzettend tof om je stageverslag in de vorm van een tijdschrift te gieten. Zo’n mooi tijdschrift valt direct op tussen de andere stageverslagen!”


Wil jij ook een gratis poster ontvangen bij bestelling van je tijdschrift? Plaats nu je bestelling en ontvang een gratis A4 poster van de cover van je tijdschrift. De actie is alleen deze maand geldig. Dus wees er snel bij. 

Poster cadeau

Lijst de poster of fotocollage in en maak het moment van schenken nog gedenkwaardiger. Vul het aanvraagformulier in en profiteer van de actie. Voeg de A4 poster bestelling toe aan je bestelling. Wij storten het aankoopbedrag terug. 

Je kunt een poster maken voor je bedrijf of als cadeau voor iemand, maar ook voor jezelf kun je een poster laten maken – leuk voor in huis! 

Dankbaar voor 2019

We willen je graag bedanken voor het volgen en lezen van onze tips en inspiratie, hier op onze website, maar ook op Facebook en de nieuwsbrief. We genieten dagelijks van alle mooie tijdschriften die wereldwijd met Jilster worden gemaakt. 

Nieuwe ontwikkelingen

We blijven groeien.. Jilster biedt steeds meer mogelijkheden voor het maken van een tijdschrift. Je kan kiezen uit nog meer sjablonen, achtergronden en clip-art. Deze zijn speciaal ontworpen door onze grafische vormgevers. 

Volg ons op social media voor het laatste nieuws. Ben je al lid van onze nieuwsbrief?

Bundel alle kerstfoto’s

Vergeet niet om je spontane familiefoto’s, artistieke close-ups van de kerstdecoratie of het kerstdiner te bundelen tot een ‘kerstmagazine 2019’! Leuk voor jezelf of om als cadeau weg te geven. 

We wensen je fijne, fotogenieke feestdagen en een liefdevol nieuwjaar. 

Tot in 2020!

Het Jilsterteam

Een brede glimlach, soms een traan, gevolgd door een knuffel, een kus en een liefdevol dankjewel. Het moment dat je iemand zijn of haar cadeau overhandigd, is meestal heel speciaal. Het is leuk om een cadeau te krijgen maar ook om te geven. Maar waarom eigenlijk?

Waarom we graag geven

Ga eens bij jezelf na.. De keren dat je iemand blij maakte met een cadeautje, werd je daar zelf vast ook heel gelukkig van. Het is leuk om te geven. Uit onderzoek blijkt dat het geven van cadeaus het beloningscentrum in de eigen hersenen stimuleert.

We geven een cadeau om iemand te bedanken. Iemand bedanken voor ‘wie hij is’ en alle dingen die diegene doet om jullie relatie in stand te houden. Iemand die je aan het lachen maakt en waarmee je mooie momenten deelt, of iemand die er altijd voor je is en je kop omhoog houdt als je het even niet meer ziet zitten. Iemand een cadeau geven versterkt de onderlinge band, zeggen wetenschappers.

Waarom nemen ook belangrijk is

Het maakt niet uit hoe oud je bent; het krijgen van cadeaus daar worden we allemaal blij van. “Vol verwachting klopt ons hart”, is het niet? Het is altijd fijn om te merken dat iemand om je geeft en zijn of haar uiterste best heeft gedaan zich in jouw wereld te verdiepen.

En stel je nou toch eens voor dat je iets krijgt wat jullie relatie symboliseert. Een reeks van verhalen en foto’s, gebundeld in een tijdschrift. Een tijdschrift dat je door je handen heen kunt laten glijden. Vers van de pers. Een tijdschrift, speciaal voor jou en voor jou alleen! Hoe zou jij je daarbij voelen?

We blikken terug op het jaar 2018. Een jaar van vernieuwing en samenwerking. In november hebben we ons nieuwe ontwerpprogramma gelanceerd. Veel van onze klanten zijn al overgestapt naar de moderne versie van Jilster. Ben jij al over?

Het Jilstervirus

We hebben ook dit jaar weer mooie tijdschriften voorbij zien komen. Ook zijn er nieuwe gebruikers bijgekomen die het Jilstervirus te pakken hebben gekregen. In totaal hebben we meer dan 60.000 tijdschriften over de hele wereld geleverd. Hier zijn we natuurlijk super trots op!

 

“Gelukkige mensen zijn niet vrijgeviger maar vrijgevige mensen zijn gelukkiger.”

Liefde in een tijdschrift

Er werden weer ontzettend veel tijdschriften vanuit school gemaakt, bijvoorbeeld als schoolopdracht of als afscheidscadeau voor groep 8. Ook zijn er ontzettend veel mensen blij gemaakt met een tijdschrift als verjaardags- of huwelijkscadeau. Dat kan ook bijna niet anders, want een tijdschrift wordt met zoveel liefde gemaakt.

Jilster in de toekomst

Wat we nog allemaal in petto hebben voor 2019? Dat is nog een verrassing! Blijf ons vooral volgen op social media. Ben je al lid van onze nieuwsbrief?

Namens het hele team van Jilster wensen we iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. We hopen jullie weer fris en fruitig terug te zien in het nieuwe jaar!

Proost! Op 2019!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw online ontwerpprogramma

De laatste jaren is Jilster enorm gegroeid en na zes jaar is ons online ontwerpprogramma wel toe aan vernieuwing. We hebben deze in een geheel nieuw jasje gestoken. De gemoderniseerde versie van Jilster is technisch verbeterd, kent meer mogelijkheden en ziet er net iets frisser uit. Meer weten? Lees dan vooral verder.

Jilster in een nieuw jasje

Met de komst van het nieuwe online ontwerpprogramma, nemen we afscheid van het oude, waarvoor je Flash nodig hebt. Het komende jaar blijft het oude ontwerpprogramma nog wel in de lucht, daarna is deze niet meer beschikbaar. Vooralsnog willen we tijdelijk de optie geven om te kiezen of je een tijdschrift in de nieuwe- of de verouderde, maar vertrouwde, versie maakt.

Nieuwe functionaliteiten

Mocht je aan de slag gaan in het nieuwe ontwerpprogramma, dan zul je gaandeweg merken dat er veel meer mogelijk is. Zo kan je nu ook:

  • afbeeldingen bijsnijden;
  • een filter op een afbeelding toepassen;
  • afbeeldingen handmatig bewerken;
  • schaduwen aanbrengen op de foto en tekst;
  • afbeeldingen en vormen in spiegelbeeld plaatsen;
  • kiezen uit nog meer afbeeldingen, lettertypes en clip-art.

Ga voor meer informatie naar onze nieuwe handleiding

Feedback? Graag zelfs!

Het vernieuwde online ontwerpprogramma is vers van de ontwikkeltafel. We vinden het erg leuk om te horen wat jullie ervan vinden en of er nog verbeterpunten zijn. Ook voor vragen zijn we iedere dag bereikbaar. Neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar onze klantenservice. We helpen je namelijk graag!

Let op!
Pagina’s kunnen niet worden overgezet van het oude naar het nieuwe ontwerpprogramma.
Wel kunnen wij deze op verzoek als pdf plaatsen in je nieuwe tijdschrift. Ook kan je je tijdschrift(en) bij ons bestellen, zodat je een papieren versie hebt die je voor altijd kunt bewaren.

 

Katia Simon (38) werkt sinds 2012 als freelance tekstschrijver voor Jilster. Hoewel het merendeel van onze werknemers haar nog nooit heeft ontmoet, is ze al wel een lange tijd erg betrokken bij het bedrijf.

Hoe het balletje begon te rollen

Katia werkt vanuit Duitsland aan de Duitse website van Jilster. Tijdens een workshop voor kinderboekenillustraties leerde ze een voormalig lid van het Jilsterteam kennen die haar aan het einde van het seminar vroeg om bij Jilster te komen werken. “Toen is eigenlijk het balletje gaan rollen”, vertelt Katia enthousiast.

Vrij en creatief werk

Katia plant en ontwerpt, schrijft nieuwe blogposts voor de website en nieuwsbrief en helpt mee de teksten die in het Nederlands zijn geschreven te vertalen naar het Duits. Katia: “Ik kan heel vrij en creatief zijn in de teksten die ik voor Jilster schrijf en dat vind ik heel erg leuk! Samen met mijn marketingcollega’s denk ik na over de onderwerpen die we graag onder de aandacht willen brengen. Ik werk vanuit Duitsland. Maar ondanks de grote afstand merk je daar in de samenwerking nauwelijks iets van.”

Jilster in het buitenland

Ook in Duitsland wordt Jilster steeds populairder en bekender. Katia: “Veel mensen vinden ons via Google omdat ze op zoek zijn naar een manier om zelf een mooi tijdschrift te maken voor een bruiloft, een verjaardag of een Abizeitung. Ondertussen hebben we ook veel verkeer op onze boards op Pinterest. We laten ons hier graag verder door inspireren, zodat we onze klanten meer interessante input kunnen aanbieden.”

 

Deze week hebben we helaas afscheid moeten nemen van Alea Sophie. Zij gaat met haar vriend een wereldreis maken. Nu gaat Muriel Hagenaars (21) haar opvolgen, die voor een nieuwe frisse wind zorgt in het bedrijf.

Creatief met taal

Muriel versterkt sinds kort de Duitse afdeling van Jilster als medewerkster Marketing & Communicatie. Samen met Katia is zij verantwoordelijk voor de Duitse website. Ze plannen en schrijven de blogartikelen en delen deze op de social media van Duitsland. Muriel analyseert maandelijks hoeveel mensen Jilster.de bezoeken en op basis daarvan worden nieuwe artikelen geschreven en geplaatst.

Muriel: “Ik houd van uitdagingen en die krijg ik ook bij Jilster. De kans om iets nieuws te leren en mijn Duitse taal- en cultuurkennis toe te passen maakt me enthousiast. Ik vind het leuk dat ik creatief bezig kan zijn met taal.”

Extra gemotiveerd

Muriel was al bekend met Jilster voordat ze werd aangenomen. Vorig jaar kreeg ze namelijk een tijdschrift van Jilster cadeau voor haar verjaardag, gemaakt door vrienden. “Dat vond ik echt een prachtig cadeau. Het feit dat ik achter het product van Jilster sta, zorgt voor extra motivatie tijdens mijn werk.”

Duitsland op de kaart zetten

Muriel gaat haar uiterste best doen om Jilster nog bekender te maken in Duitsland. “Ik wil me verder ontwikkelen op het gebied van marketing. Ik hoop op dit gebied veel van collega’s te kunnen leren en samen op nieuwe ideeën te komen waardoor we een bredere doelgroep kunnen bereiken.”

Hij is de nieuwste en tevens de op een na jongste aanwinst binnen het Jilsterteam. Ryan Kroodsma (22) is in februari als stagiair binnengekomen bij Jilster. Ondertussen is hij geslaagd voor zijn studie Mediavormgeving en werkt hij onder contract bij Jilster.

Creativiteit

Mediavormgeving vraagt om creativiteit”, vertelt Ryan. “Je bedenkt en maakt mediacampagnes, of onderdelen daarvan. Denk aan websites, tijdschriften, posters, folders, animaties, een game of een videofilmpje. Voor Jilster ben ik met name verantwoordelijk voor de opmaak van de afbeeldingen voor social media en het maken van nieuwe sjablonen (voorbeeldpagina’s). Daarnaast doe ik de vormgeving van SamenFietsen.
SamenFietsen is een uniek planningssysteem dat speciaal is ontworpen om de organisatie van duofietsen gemakkelijker te maken.”

Wat hij zo leuk vindt aan zijn werk? Ryan: “Dat ik een idee met een praktisch doeleinde kan vertalen naar iets wat mensen leuk vinden om te zien en fijn vinden om te gebruiken.”

Artlines

Naast het werk voor Jilster, is Ryan ook druk met Artlines, zijn eigen online webshop. Hij ontwerpt auto profielen van bekende automerken die hij op T-shirts laat drukken en vervolgens doorverkoopt. Hoe dat zo begonnen is? Ryan: “Tijdens mijn opleiding Mediavormgeving ben ik begonnen met het gebruiken van Adobe programma’s. Het was tijdens een trage dag op school dat ik begon met wat losse krabbels op papier te zetten. Hieruit kwam het eerste ontwerp dat bestond uit enkel het profiel van een auto zonder wielen. Dit was het begin van Artlines!

Webdevelopment

Bij Jilster hoopt Ryan meer nieuwe werkervaring op te doen. Ryan: “Ik zou nog meer willen leren over webdevelopment, zodat ik een idee niet alleen mooi kan vormgeven maar ook functioneel werkend krijg zoals ik dat in mijn hoofd heb.”

Jildou Smit (22) heeft Jilster van begin af aan op de voet gevolgd. Jildou is de dochter van Anja Kroodsma, de bedenker en oprichter van Jilster. Deze duizendpoot volgt de opleiding levensmiddelentechnologie aan de Universiteit in Wageningen en pakt begin september haar studie weer op. Naast haar interesse in voeding, is ze ook al jaren actief als zeilinstructeur bij Zeilschool De Veenhoop. Hoewel ze van plan is om weer te gaan studeren, blijft ze achter de schermen ook nog het een en ander doen voor Jilster. 

Direct resultaat

Jildou ondersteunt het bedrijf als marketing medewerker en doet heel veel verschillende dingen. Ze maakt analyses van hoe pagina’s beter kunnen, welke type tijdschriften worden gemaakt, hoe we het bestelproces kunnen verbeteren en wat we met de feedback van klanten kunnen doen. “Wat ik leuk vind aan mijn werk? Ik doe concreet werk en zie direct resultaat. De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met de evaluatie van de onderwijsgids voor groep 8. Deze staat sinds kort online op de website en kan je gratis bij ons bestellen. In deze gids staat informatie over hoe je een afscheidstijdschrift van de basisschool kan maken.”

Onderwijsgids groep 8

Deze maand is Jildou begonnen met het interviewen van klanten die de nieuwe onderwijsgids hebben besteld. “Het is interessant om te horen of de onderwijsgids in de smaak is gevallen. Door telefonisch contact komen we ook weer op nieuwe ideeën, zoals het maken van een instructiefilmpje voor leerlingen uit groep 8. Op dit moment ben ik nog steeds op zoek naar leerkrachten, leerlingen en/of ouders die hun ervaringen over het maken van een afscheidstijdschrift willen delen. Je kunt me hiervoor altijd mailen door een bericht te sturen naar onze klantenservice.”

Enthousiast      

“Ook help ik graag mee op beurzen waar ik mijn enthousiasme over het maken van tijdschriften met andere bezoekers kan delen. Ik heb er zelf al verschillende gemaakt. Soms neem ik voorbeelden mee en laat ik die aan de mensen zien. De meesten reageren vaak heel positief en lopen vol inspiratie weg!”

Net als de rest van het team kijkt Jildou uit naar het nieuwe bewerkingsprogramma van Jilster. “Ik kan haast niet wachten tot ik hier zelf mee aan de slag kan!”

Dit wist je misschien nog niet. De naam Jilster is afgeleid van de naam Jildou. Dit was vroeger Jildous bijnaam en is nu de naam van het bedrijf van haar moeder!