Foto’s, wie is er niet dol op? We maken ze vaak en veel. Foto’s brengen je terug naar dat moment. Een mooi, geweldig of bijzonder moment. Hoe tof is het om de mooiste gebeurtenissen en herinneringen in een fotocollage te vereeuwigen? Wil je ook een collage maken van foto’s? Lees meer over een collage online maken!

Vertel een verhaal met een fotocollage

Wil je een online collage maken? Met Jilster kun je eenvoudig een collage maken van foto’s om een verhaal met beelden te vertellen. Het woord collage komt van het Franse woord ‘coller’ wat plakken betekent. Maar tegenwoordig hoef je helemaal niet met een schaar en lijm aan de slag te gaan om je eigen fotokunstwerk te maken, want je kunt ook gewoon je telefoon, tablet of laptop gebruiken. Wel zo makkelijk, aangezien je foto’s waarschijnlijk voornamelijk digitaal zullen zijn.

Weet je al wat voor een fotocollage je gaat maken? Je kunt een collage online maken van foto’s die je bijvoorbeeld tijdens een rondreis door Azië je hebt gemaakt. Het is ook leuk om een fotocollage cadeau te doen aan vrienden die sinds kort zijn getrouwd

De voordelen van fotografie

Wist je dat fotograferen ook veel voordelen met zich meebrengt? Onderzoek heeft aangetoond dat het leren van nieuwe vaardigheden goed is voor je hersenen en gezondheid. Hoe moeilijker de vaardigheid is die jij jezelf aanleert hoe beter dit is. Daarnaast ga je waarschijnlijk regelmatig met je camera op pad, waardoor je dus meer in beweging komt. Of je nou gaat lopen, fietsen of jezelf op een andere manier verplaatst. Frisse lucht is altijd goed. Het maakt hierdoor niet uit hoe oud je bent, voor iedereen is het aanleren van fotograferen een mooie uitdaging. Een mooie bijkomstigheid dus bij het online collage maken!

Creatief denken

Door te fotograferen leer je ook creatief te denken. Je wilt een plannetje op een mooie manier vastleggen. Je gaat hierover nadenken en misschien ga je wel plat op de grond liggen om het perfecte beeld te maken. Je wordt creatief en zult dit niet alleen in de fotografie merken, ook bij andere dingen kan dit je verder helpen.

Aan de slag met je foto’s

Als je bij het collage maken foto’s wilt gebruiken die je zelf hebt gemaakt, houd dan rekening met een aantal punten. We geven je graag wat tips om het meeste uit jouw fotocollage te halen!

  • Je fotocollage wordt natuurlijk het mooist als deze gevuld wordt met mooie en scherpe foto’s. Houd daarom altijd de kwaliteit van je foto’s in de gaten voor het beste resultaat.

  • Om een samenhangend geheel te krijgen in jouw fotocollage kun je bij het collage maken foto’s verzamelen in een bepaald thema of die bij elkaar passen. Moeite met het creëren van samenhang? Bewerk dan ook je foto’s online of pas leuke filters toe.

  • Om wat spanning te creëren in je fotocollage kun je er ook voor kiezen om uitsnedes te maken en vanuit verschillende standpunten te fotograferen. Fotografeer eens van heel dichtbij, van onderen of juist van boven. Op die manier wordt je fotocollage niet alleen een stuk interessanter, ook bepaalt het standpunt en de uitsnede de sfeer en boodschap van jouw foto.

Lees ook: Fotograferen vanuit een ander perspectief.

Vereeuwig je mooiste foto’s in een collage

Met Jilster kun je met jouw foto’s een collage maken online. In het online ontwerpprogramma kun je je fotocollage helemaal opmaken zoals jij dat wilt. Voeg je fotoverzameling toe aan het ontwerpprogramma of upload een pdf-bestand. In het programma vind je verschillende sjablonen en clip-arts die je gratis kunt gebruiken bij het collage maken online.

Wil je ook een collage online maken? In dit artikel geven we je handige tips voor het maken van je eigen fotocollage!

 

Een fotocollage voor alle gelegenheden

Zelf een collage maken online is niet alleen heel leuk om te doen, ook is het heel geschikt voor veel verschillende doeleinden. Een zelfgemaakte fotocollage is natuurlijk leuk voor in huis, maar ook geschikt als origineel cadeau voor een verjaardag, huwelijk of afscheid van een collega.

Online collage maken met Jilster? Meld je vrijblijvend aan en ga direct aan de slag!