Je hebt een prachtige foto gemaakt. Zo’n foto waar je trots op bent. Een foto die je het liefst vaker wil zien en wilt inlijsten en aan de muur wil hangen. Op zoek naar een manier om dit makkelijk en snel te doen? Met Jilster kun je heel eenvoudig een poster van foto maken. Je foto op posterformaat kun je dan bestellen.

Maak je foto op posterformaat

Met het ontwerpprogramma van Jilster kun je eenvoudig je een poster van foto maken.  Als pdf-bestand of als gedrukt exemplaar. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel!

Zo werkt het!

Stap 1: Maak vrijblijvend een account aan bij Jilster

Meld je gratis aan bij Jilster om aan de slag te gaan met je foto. Start een nieuw tijdschrift aan om je poster te beginnen. Wil je een poster van foto maken? Dan hoef je alleen de voorpagina van het tijdschrift te bewerken.

Stap 2: Aan je slag met je foto

Nadat je een nieuw tijdschrift hebt aangemaakt in Jilster, kun je direct eigen poster maken. Selecteer de voorpagina in het paginaoverzicht en klik op ‘bewerken’ om het online ontwerpprogramma van Jilster te openen.

Stap 3: Verzamel foto’s en afbeeldingen

Waar gaat je poster over? Ga op zoek naar beelden die je aanspreken of inspireren en verzamel alle foto’s en afbeeldingen die jij wilt verwerken in je poster. Je kunt op het internet natuurlijk veel beelden vinden, maar veel leuker is om die eigen foto van poster te maken.

Stap 4: Bewerk je poster zoals jij dat wilt

In het online ontwerpprogramma kun je jouw poster opmaken zoals je dat zelf wilt. Voeg de foto’s en afbeeldingen die je hebt verzameld toe aan je pagina. Kies uit verschillende filters bewerkmogelijkheden om je foto’s te bewerken en voeg eventueel ook teksten toe aan je poster.

In het programma vind je ook verschillende sjablonen, achtergronden en clip-arts die je gratis kunt gebruiken voor je poster. Heb je een foto gemaakt in een ander programma en wil je deze laten afdrukken als poster? Importeer dan een je pdf-bestand in het programma en laat je poster afdrukken.

Stap 4: Check, check, dubbel-check

Ben je tevreden over de opmaak van je pagina? Controleer dan nog eens of je rekening hebt gehouden met de belangrijke aandachtspunten, zoals de snijmarges en de kwaliteit van je foto’s. Zo weet je zeker dat jouw poster goed gedrukt gaat worden. Let ook op dat je foto op posterformaat gewenst is.

Is je pagina klaar om als poster besteld te worden? Klik dan op ‘gereed maken’. De pagina wordt dan omgezet naar hoge kwaliteit.

Stap 5: Plaats je bestelling

Ben je helemaal klaar met je poster maken van foto? Dan kun je deze gaan bestellen als poster. Kies het gewenste formaat en het aantal exemplaren dat je wilt bestellen. Je kunt ook meerdere posters met foto maken. Je poster wordt binnen 3 à 4 werkdagen thuis geleverd.

Wil je je poster met foto’s maken en deze liever als pdf-bestand ontvangen of het drukwerk liever zelf regelen? Het is ook mogelijk om een hoge resolutie pdf (300dpi) van de voorpagina te bestellen.

Creatieve tip: een poster collage maken

We kennen natuurlijk allemaal de traditionele fotocollages, waarin verschillende foto’s en afbeeldingen samengevoegd worden tot één geheel. Maar heb je al gedacht aan een poster collage? Je kunt een poster collage maken door diverse foto’s op verschillende formaten af te laten drukken en deze als collage op te hangen.

Je kunt bij Jilster kiezen uit verschillende posterformaten: A0, A1, A2, A3, A3++ en A4. Door verschillende formaten te combineren kun je jouw poster collage maken precies zoals je zelf wilt. Je kunt dan echt een poster van foto maken.

Meer weten van poster laten maken van foto met een collage? Op deze pagina vind je meer over een collage poster maken van foto met Jilster.