Waar vier jij deze zomer je vakantie? Ga je op reis? Zo ja, waar gaat de reis naartoe? Een leuk idee is om onderweg een reisdagboek bij te houden. Met Jilster maak je eenvoudig je eigen boek, waarin al je reisverhalen en vakantiefoto’s kunnen worden gebundeld. Zo houd je dat heerlijke zomervakantiegevoel tot de volgende vakantie vast!

Time flies when you’re having fun

Time flies when you’re having fun en voor je het weet is de vakantie alweer voorbij. Plan na je reis tijd in om je mooie vakantiefoto’s uit te zoeken en je reisverhalen op te schrijven. Met Jilster maak je je reisdagboek helemaal eigen. Kies uit talloze pagina-indelingen, lettertypes, kleuren en clipart.

Maak zoveel mogelijk notities

Een eerste belangrijke tip: start al met je reisverslag voor je weg gaat! Neem notities en maak foto’s vanaf het moment dat je de koffers pakt. Was er veel stress? Moest je nog snel op pad voor een nieuwe bikini? Liet de reisorganisatie op het laatste moment weten dat de luchthaventaxi al om 5.00 uur ‘s morgens kwam in plaats van 23:00 uur ‘s avonds? Had je nog geen oppas gevonden voor de hond? Schrijf alles op dat afwijkt van een normale dag.

Verzamelen, verzamelen, verzamelen

Om de sfeer van het land echt terug te laten komen in je reisdagboek, kun je er de meest uiteenlopende herinneringen aan toevoegen. Een paar ideeën:

  • Landkaarten en stadsplattegronden
  • Je paklijst en je reisschema
  • Labels van flesjes drinken of van dingen die je gegeten hebt
  • Ansichtkaarten en postzegels
  • Tickets van vluchten, busritten, musea, enz.
  • Knipsels uit lokale folders of tijdschriften
  • Kleine briefjes met notities die je hebt gemaakt
  • Foto’s en filmpjes

Vakantiefilmpjes terugkijken in je reisdagboek? Dat kan! In dit artikel leggen we uit hoe je een QR-code in je tijdschrift of boek aanmaakt.

Kleine tekeningetjes

Je reisdagboek wordt nog persoonlijker met kleine tekeningetjes die je onderweg maakt. Daar hoef je echt geen tekentalent voor te zijn! Maak een tekening van het uitzicht dat je hebt, van voorwerpen die je gebruikt, van de bus waarmee je gereisd hebt, van je reisroute of van willekeurige taferelen op straat. Deze kun je later allemaal inscannen en in je tijdschrift/boek plaatsen.

Lees ook: Waarom een reportage een leuke toevoeging aan je tijdschrift is