Afgelopen weekend stond Jilster op de ‘Love and Marriage Beurs’ in de Spoorwegkathedraal te Utrecht. Wat een leuke koppels zagen we hand in hand voorbij komen! Mannen bepakt en bezakt met tassen en vrouwen met een vlotte babbel die vooral bezig waren met het plannen van dé perfecte bruiloft. Het verschil tussen mannen en vrouwen was duidelijk zichtbaar en wat hadden wij daar onderling een schik om.

Mars vs Venus

Hoe zat het ook alweer? Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Misschien is dat ook wel zo. Hoe enthousiast vrouwen meteen al waren bij het idee van het maken van een tijdschrift over de mooiste dag uit hun leven, hoe rationeel mannen hieronder bleven. Want wat ging dat wel niet kosten en hoeveel tijd ging hierin zitten. Dit leidde er soms toe dat stelletjes onderling met elkaar in getouwtrek raakten over het wel of niet maken van een tijdschrift. Zo ontstonden vaak zeer komische situaties waar zowel zij als wij van in een deuk hebben gelegen. 

Ideeën vloeiden rijkelijk

Naast romantische stelletjes liepen er ook veel groepjes vrouwen rond: vriendinnen, trotse (schoon)moeders met (schoon)dochter en bezoekers die voor een bepaald bedrijf inspiratie kwamen opdoen. Iedereen was enthousiast over het maken van een glossy. Ideeën vloeiden rijkelijk. Zo wilde het ene stel een glossy maken en die tijdens het bruiloftsfeest op de tafels leggen. Terwijl andere koppels van plan waren om pas achteraf een tijdschrift te maken van de bruiloft of de huwelijksreis. Ook familie en vrienden spraken stiekem af om het toekomstige bruidspaar te verrassen met een zelfgemaakt tijdschrift. 

Wens- en Winactie

Speciaal voor de ‘Love and Marriage Beurs’ hadden we een zogenaamde ‘Wens- en Winactie’ georganiseerd. De beursbezoekers mochten iemand opgeven die ze een persoonlijk tijdschrift zouden toewensen. In totaal hebben 71 bezoekers een wenskaartje ingevuld en die bij de rest op de muur geplakt. Deze week kiezen we de drie leukste wensen uit en laten die in vervulling komen. De winnaars krijgen een waardebon van 50 euro en mogen die bij de bestelling meegeven. De wensen die zijn opgeschreven zijn stuk voor stuk uniek. Het wordt vast nog een hele kluif om hier een selectie uit op te maken.

Onze nieuwe Jilstertasjes! Hoe vind je ze geworden?

Gratis linnen Jilstertasjes

Naast de mini-tijdschriften die we altijd op iedere beurs aan bezoekers meegeven, deelden we deze keer voor het eerst zelfgemaakte linnen Jilstertasjes uit. Dit was een groot succes! Aan het eind van de dag zagen we iedereen met een Jilstertasje over de beurs lopen. Al met al een geslaagd weekend! Helaas was de ‘Love and Marriage Beurs’ dit jaar voor het laatst. Dus zien jullie ons hier volgend jaar niet meer terug. Maar er volgen nog genoeg leuke events en beurzen waar we nog wel komen te staan. Dus blijf ons vooral volgen.