• onderwijs

  Maak samen met je klasgenoten, leerlingen en docenten een tijdschrift voor school. Van basisschool tot universiteit!

  AAN DE SLAG!

Het maken van een tijdschrift als lesmethode
in het onderwijs

Een tijdschrift is een leuk cadeau voor bijvoorbeeld het afscheid van groep 8, maar is daarnaast ook erg geschikt voor schoolopdrachten, werkstukken en verslagen. Met Jilster is het mogelijk om klasgenoten, leerlingen en docenten uit te nodigen om samen te werken aan een tijdschrift!

 • Gratis online ontwerpprogramma
 • Voeg je eigen teksten en foto’s toe
 • Werk samen met leerlingen, docenten en klasgenoten
icon verzamelen
Stap 1: Verzamel

Wat voor tijdschrift ga je maken? Verzamel foto’s en teksten die passen bij je tijdschrift en doe ideeën op over de invulling van je magazine. Met Jilster kun je een tijdschrift maken voor elke gelegenheid.

icon samenwerken
Stap 2: Werk samen

Wie ga je uitnodigen? Je kunt familie, vrienden en collega’s eenvoudig een uitnodiging sturen en één of meer pagina’s toewijzen. Iedereen kan zelf foto’s en teksten toevoegen aan het tijdschrift.

icon bewerken
Stap 3: Bewerk

Nu kun je echt aan de slag met het maken van je tijdschrift. Voeg je foto’s en teksten toe en bewerk je pagina’s helemaal zoals jij dat wilt. Je kunt ook gebruik van handige sjablonen, achtergronden en clip-arts.

icon bestellen
Stap 4: Bestel

Ben je tevreden met het resultaat? Dan kun je de bestelling gaan plaatsen. Kies uit verschillende uitvoeringen en laat je tijdschrift thuis bezorgen. Het is ook mogelijk om een proefexemplaar te bestellen.

Jilster, meer dan een tijdschrift maken alleen!

Een tijdschrift maken betekent zowel creatief als vakinhoudelijk bezig zijn. Bij het maken van een tijdschrift komen verschillende vaardigheden kijken. Het is leerzaam én leuk! Vrijheid in het vullen van het magazine met eigen tekst en beeld stimuleert de creativiteit van de leerlingen.

Van basisschool tot universiteit!

 • Primair onderwijs

  In een afscheidstijdschrift voor groep 8 kun je de leukste verhalen, uitjes en herinneringen bundelen. Een superleuk afscheidscadeau voor de kinderen bij het verlaten van de basisschool!

 • Middelbaar onderwijs

  Leerlingen van het vmbo, havo en vwo kunnen een tijdschrift maken als onderdeel van de les, samen of alleen. Denk bijvoorbeeld aan een profielwerkstuk, boekverslag of andere schoolopdracht.

 • MBO, HBO en Universiteit

  Maak je scriptie, thesis of stageverslag extra mooi door deze als glossy te laten drukken. Zo maak je gegarandeerd indruk!

 • Maar ook...

  Geef ook een glossy als afstudeercadeau aan de student of als afscheidscadeau voor de juf/collega. Of denk eens aan een jaarboek van de studentenvereniging.

Maak het afscheid van groep 8
onvergetelijk met een afscheidstijdschrift

Neemt de klas dit jaar afscheid van de basisschool en wil je graag iets blijvends meegeven? Denk dan eens aan een tijdschrift als cadeau voor het afscheid van groep 8. Een afscheidsglossy is een fantastisch cadeau voor nu en later!

Jilster onderwijs gids

Bestel de Jilster Onderwijs Gids!

Een praktisch magazine als handboek én inspiratiebron vol handige informatie, inspirerende interviews, leuke verhalen, tips & tricks en nog veel meer! Bekijk de Jilster Onderwijs Gids online of bestel hem gratis. Je betaalt alleen de verzendkosten.

Onze klanten vertellen…

Een vernieuwende en succesvolle lesaanpak op ROC Friese Poort

Op het ROC Friese Poort heeft de opleiding Marketing en Communicatie een bijzondere lesmethode. Tweedejaars studenten maken een tijdschrift waarin de vakken Nederlands, communicatie en marketing samenkomen.

Havoleerlingen UniC enthousiast over het maken van een tijdschrift

Om het schrijfonderwijs aantrekkelijker te maken, heeft UniC een nieuwe lesaanpak geïntroduceerd. Anna Brouwer, docent Nederlands, liet leerlingen in groepjes een tijdschrift maken.

Leuke herinneringen voor later: Afscheidsglossy ‘Dag we gaan!’

Alle 8ste groepers van OBS De Prinsenakker uit Bennekom kregen de afscheidsglossy ‘Dag we gaan!’ waar ze altijd in terug kunnen kijken. Anneke Boek, moeder van Josephine, nam het initiatief.

Een tijdschrift maken in het onderwijs;
een prima combi!

Studenten van de PABO aan het Fontys Eindhoven delen hun ervaringen met Jilster in het nieuwe onderwijs.

Je kunt jouw tijdschrift ook online bekijken,
delen of bestellen als pdf!

Aanvullend lesmateriaal
voor Jilster in het onderwijs

Het maken van een tijdschrift in het onderwijs is een leuke, vernieuwende en creatieve lesmethode. We krijgen steeds vaker de vraag hoe leerlingen dit het beste kunnen aanpakken. Graag geven we je tips om jou en je leerlingen op weg te helpen.

 • schoolbordportaal

Maak ook je eigen poster met Jilster!

Met Jilster kun je ook zelf of samen met je leerlingen of klasgenoten een poster maken. Een poster maken is niet alleen heel leuk, je kunt er ook alle kanten mee op. Maak bijvoorbeeld een posterpresentatie of laat de cover van het tijdschrift afdrukken als poster – Leuk voor aan de muur of als cadeau!

Meer dan 500.000 gebruikers
gingen je al voor…

Heb je een vraag?

In onze handleiding vind je veel handige informatie en veelgestelde vragen over het maken van een tijdschrift en over samenwerken in Jilster!

Op zoek naar inspiratie?

Ben je op zoek naar inspiratie voor je tijdschrift? Kijk eens naar onze tips en tricks. Deze kunnen je helpen bij het maken van een tijdschrift.

Deel je ervaring!

Heb jij al een tijdschrift of boek gemaakt met Jilster? We horen graag wat jij ervan vond. Neem contact met ons op en laat het ons weten!

Samen een mooi tijdschrift maken. Met vrienden, familie of collega’s!

Samen een mooier tijdschrift maken, doe je met Jilster.