SCHOOLOPDRACHT

Een tijdschrift maken betekent creatief en vakinhoudelijk bezig zijn. Een uitdagende manier om samen te werken aan een schoolopdracht!

AFSCHEID GROEP 8

Maak het afscheid van de basisschool onvergetelijk met een zelfgemaakte glossy. Leuk voor nu èn later!

VERSLAG & SCRIPTIE

Val extra op bij je docenten door je stageverslag of scriptie een professionele uitstraling te geven!

PORTFOLIO

Een tijdschrift is een uniek èn leuk middel om anderen kennis te laten maken met jou als persoon.

Het maken van een
tijdschrift als lesmethode
in het onderwijs

Een tijdschrift is een leuk cadeau voor bijvoorbeeld het afscheid van groep 8, maar is daarnaast ook erg geschikt voor schoolopdrachten, werkstukken en verslagen. Met Jilster is het mogelijk om klasgenoten, leerlingen en docenten uit te nodigen om samen te werken aan een tijdschrift!

De ‘Jilster in het onderwijs’ gids: In dit tijdschrift vind je voorbeelden van het gebruik van Jilster in het onderwijs, waaronder bijzondere verhalen en leuke interviews van docenten. Daarnaast geven we je tips & tricks voor het maken van een tijdschrift. Ook is dit tijdschrift een goed voorbeeld van hoe een Jilster tijdschrift eruit kan zien.

Hoe ziet een gedrukt tijdschrift
voor school eruit?

Wij drukken in hoge kwaliteit. Je bepaalt zelf hoe het tijdschrift eruitziet. De glossy kan namelijk gedrukt worden in meerdere uitvoeringen. Klik op de afbeeldingen hieronder voor meer informatie over de uitvoeringen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Het maken van een tijdschrift in het onderwijs is een leuke, vernieuwende en creatieve lesmethode. We krijgen steeds vaker de vraag hoe leerlingen dit het beste kunnen aanpakken. Graag geven we je tips om jou en je leerlingen op weg te helpen.

Inspirerende ideeën
voor het maken van een
tijdschrift op school

Een tijdschrift maken is echt iets voor school.
Van basisschool tot universiteit!

 • Primair onderwijs

  In een afscheidstijdschrift voor groep 8 kun je de leukste verhalen, uitjes en herinneringen bundelen. Een superleuk afscheidscadeau voor de kinderen bij het verlaten van de basisschool!

 • Middelbaar onderwijs

  Leerlingen van het vmbo, havo en vwo kunnen een tijdschrift maken als onderdeel van de les, samen of alleen. Denk bijvoorbeeld aan een profielwerkstuk, boekverslag, fictiedossier of het sectorwerkstuk.

 • HBO, MBO en Universiteit

  Maak je scriptie, thesis of stageverslag extra mooi door deze als glossy te laten drukken!

 • Promotiemateriaal

  Een tijdschrift leent zich ook goed uit als promotiemateriaal voor de school of opleiding. Denk bijvoorbeeld aan een schoolgids, een periodiek informatiebulletin of een welkomstgids voor nieuwe leerlingen.

 • Maar ook…

  Geef een glossy als afstudeercadeau aan de student of als afscheidscadeau voor de juf / collega. Of maak een jaarboek van de studentenvereniging.

Onze klanten vertellen…

Tijdschrift verjaardag Loes

Een tijdschrift voor oma Loes

Lisanne Bos (21) heeft samen met haar moeder en tante voor haar oma’s 75ste verjaardag een tijdschrift gemaakt. De hele familie heeft er een bijdrage aan geleverd en oma Loes vindt het resultaat prachtig! Hoe het allemaal begon Het…
Klantverhaal Aurelie Verjaardagstijdschrift

40 jaar, gevierd in een tijdschrift!

Omdat haar beste vriendin veertig jaar werd, wilde Aurelie Lemeire haar met een bijzonder cadeau verrassen. Na wat zoeken op het internet kwam ze terecht op de website van Jilster. Ze begon direct met veel enthousiasme aan haar allereerste…

Vijf tips van een grafisch vormgever in spe

Onze stagiaire Elseline Grobben (19) studeert Grafische Vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Ze heeft voor de vijftigste verjaardag van haar moeder Jannette Grobben een tijdschrift gemaakt en haar dit cadeau gedaan. De afgelopen…
Je kunt jouw tijdschrift ook online bekijken,
delen of bestellen als pdf!

Een tijdschrift maken in het onderwijs; een prima combi!

In de onderstaande video vertelden studenten van de PABO ons hun ervaring met Jilster in het nieuwe onderwijs.

Meer dan 450.000 gebruikers
gingen je al voor…

Heb je een vraag?

In onze handleiding vind je veel handige informatie en veelgestelde vragen over het maken van een tijdschrift en het samenwerken in Jilster!

Op zoek naar inspiratie?

Ben je op zoek naar inspiratie voor je tijdschrift? Kijk eens naar onze tips en tricks, die helpen je bij het maken van een tijdschrift.

Deel je ervaring!

Heb jij al een tijdschrift of boek gemaakt met Jilster? We horen graag wat jij ervan vond. Neem contact met ons op en laat het ons weten!

Samen een mooi tijdschrift maken. Met vrienden, familie of collega’s!