• PERSOONLIJKE ZORG

    Lever een positieve bijdrage aan de zorg voor iemand met een ‘Maak kennis met…’ en ‘Topper’ tijdschrift

    AAN DE SLAG!

Een persoonlijk tijdschrift als
hulpmiddel in de zorg

Ben je op zoek naar een manier om bij te dragen aan de zorg, bijvoorbeeld voor iemand met een handicap of een ouder met dementie? Denk dan eens aan het maken van een persoonlijk tijdschrift of levensboek. Laat verzorgers met de inhoud van een tijdschrift kennismaken met iemand die speciale zorg nodig heeft en stimuleer zo op een leuke en snelle manier het contact tussen de zorgbehoevende en zijn/haar verzorgers.

  • Gratis online ontwerpprogramma
  • Bundel je eigen foto’s en teksten samen
  • Werk samen met familieleden en verzorgers
icon verzamelen
Stap 1: Verzamel

Wat voor tijdschrift ga je maken? Verzamel foto’s en teksten die passen bij je tijdschrift en doe ideeën op over de invulling van je magazine. Met Jilster kun je een tijdschrift maken voor elke gelegenheid.

icon samenwerken
Stap 2: Werk samen

Wie ga je uitnodigen? Je kunt familie, verzorgers en collega’s eenvoudig een uitnodiging sturen en één of meer pagina’s toewijzen. Iedereen kan zelf foto’s en teksten toevoegen aan het tijdschrift.

icon bewerken
Stap 3: Bewerk

Nu kun je echt aan de slag met het maken van je tijdschrift. Voeg je foto’s en teksten toe en bewerk je pagina’s helemaal zoals jij dat wilt. Je kunt ook gebruik van handige sjablonen, achtergronden en clip-arts.

icon bestellen
Stap 4: Bestel

Ben je tevreden met het resultaat? Dan kun je de bestelling gaan plaatsen. Kies uit verschillende uitvoeringen en laat je tijdschrift thuis bezorgen. Het is ook mogelijk om een proefexemplaar te bestellen.

Alle belangrijke informatie en medische gegevens
gebundeld in een persoonlijke glossy

Met de inhoud van een ‘Maak kennis met…’ tijdschrift kun je anderen eenvoudig kennis laten maken met de persoon waarvoor gezorgd wordt. Denk eens aan een levensboek, gemaakt door familie en verzorgers. Een tijdschrift of boek kan snel en makkelijk inzicht geven over de achtergrond, interesses en behoeften van een zorgbehoevende, maar ook informatie geven over medische gegevens en bijzondere aandachtspunten.

Pamela maakte een tijdschrift voor
haar broertje Cheston…

…en de resultaten en reacties waren erg positief. Zijn zogenaamde ‘Topper Tijdschrift‘ geeft op een speelse manier inzicht over het verleden, belangrijke levensgebeurtenissen, medische informatie en fijne herinneringen van Cheston. Maar er is nog veel meer mogelijk!

Zo zijn er voor Cheston pagina’s toegevoegd over dingen waar hij graag over praat en zijn toekomstplannen. Dit werkt erg motiverend en wekt enthousiasme op bij hem, zijn familie en zijn zorgverleners. Samen kunnen familieleden en zorgverleners een tijdschrift maken dat visueel weergeeft wat de belangrijkste zaken zijn omtrent een persoon.

Kies uit verschillende uitvoeringen

Afhankelijk van het aantal pagina’s kun je kiezen uit verschillende tijdschrift-uitvoeringen of een uitvoering als boek. Kies bijvoorbeeld voor een gehecht tijdschrift met een matte- of glanzende omslag of maak indruk met een luxere variant, zoals een gelijmde glossy of een boek met harde kaft. Zo heb je altijd de juiste uitvoering die past bij de gelegenheid.

1

Gelijmd tijdschrift met een glanzende cover

2

Boek met een harde kaft

3

Geniet tijdschrift met een glanzende omslag

4

Geniet tijdschrift met een matte omslag

Bestel je tijdschrift of levensboek al
vanaf één exemplaar!

Een tijdschrift als hulpmiddel in de zorg maak je eenvoudig met Jilster!

Met Jilster kun je direct aan de slag met het maken van een tijdschrift. Het online ontwerpprogramma is overal beschikbaar en heel toegankelijk. Voeg je eigen teksten en foto’s toe en bewerk ze. Je kunt ook gebruik maken van verschillende sjablonen en clip-arts of een pdf-bestand uploaden. Zo kun je jouw persoonlijke zorg tijdschrift helemaal maken zoals jij dat wilt!

Maak ook zelf een poster met Jilster!

Met Jilster kun je ook zelf of samen met anderen een poster maken als hulpmiddel in de zorg. Zelf een poster maken is niet alleen heel leuk, je kunt er ook alle kanten mee op. Presenteer bijvoorbeeld een dag- of weekoverzicht of  laat de cover van het tijdschrift afdrukken als poster. – Leuk voor aan de muur!

Meer dan 500.000 gebruikers
gingen je al voor…

Heb je een vraag?

In onze handleiding vind je veel handige informatie en veelgestelde vragen over het maken van een tijdschrift en over samenwerken in Jilster!

Op zoek naar inspiratie?

Ben je op zoek naar inspiratie voor je tijdschrift? Kijk eens naar onze tips en tricks. Deze kunnen je helpen bij het maken van een tijdschrift.

Deel je ervaring!

Heb jij al een tijdschrift of boek gemaakt met Jilster? We horen graag wat jij ervan vond. Neem contact met ons op en laat het ons weten!

Samen een mooi tijdschrift maken. Met vrienden, familie of collega’s!

Samen een mooier tijdschrift maken, doe je met Jilster.