Dit is Chloe, een briljante, hardwerkende, gezellige en vriendelijke collega die helaas het bedrijf gaat verlaten. In plaats van een saaie afscheids e-mail te sturen, dachten we, waarom zouden we Chloe geen persoonlijk afscheidstijdschrift geven? Een afscheidskado gevuld met persoonlijke berichten, prestaties, foto’s en lieve woorden van collega’s. Allemaal gebundeld in een tijdschrift dat voor altijd bewaard kan blijven. 

Afscheid nemen is niet altijd leuk, maar hoe kunnen we dat veranderen?

Wat gebeurt er wanneer een collega een nieuwe uitdaging op zijn pad krijgt? Met pensioen gaat, verhuist, of een promotie krijgt op een andere plek? Dit artikel verkent verschillende manieren om afscheid te nemen van een collega. Waar we het over gaan hebben: 

  1. Waarom het essentieel is om afscheid te nemen van een collega
  2. Hoe je afscheid kunt nemen
  3. Voorbeelden van afscheid zinnen 
  4. Tips voor een afscheidstijdschrift
  5. Conclusie

Waarom is het essentieel om afscheid te nemen van een collega? 

Er begint een nieuw hoofdstuk voor je collega en het is essentieel om diegene met een goed afscheid weg te laten gaan. Iedereen verdient het om zich gewaardeerd te voelen wanneer zij een positie verlaten, wat de omstandigheden ook zijn. Erkenning van de tijd en energie van je collega binnen het bedrijf is eervol en laat iedereen in positieve stemming achter. Bent je klaar om een blijvende indruk te maken?   

Hoe kun je afscheid nemen?

De waarheid is dat het moeilijk is om een geweldige collega te vinden, het moeilijk is om afscheid te nemen en onmogelijk is om diegene te vergeten. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen manier om gedag te zeggen, maar hier zijn een paar van onze favoriete manieren om afscheid te nemen.

1. E-mails & Kaarten

Zoiets eenvoudigs als een afscheidskaart of -mail is een vrij standaard manier om dank je wel te zeggen en afscheid te nemen van je vertrekkende collega. Werk samen met anderen, stuur een mooie kaart vol afscheidswensen, en geef er zelfs bloemen en chocolaatjes bij. 

2. Betekenisvol Kado – Afscheidstijdschrift Collega

Je wil dat je collega zich gewaardeerd voelt en je kunt dit bereiken met een betekenisvol kado. Een van onze favoriete kado’s is het geven van een gepersonaliseerd tijdschrift. Wij vinden dat het geven van een afscheidstijdschrift een van de meest attente kado’s is, omdat deze gevuld is met persoonlijke berichten, prestaties, foto’s, en lieve woorden van mede collega’s. Deze komen allemaal samen in een digitaal en geprint tijdschrift. Door het creëren van een afscheidstijdschrift, transformeer je een afscheidskaart en maak je er een betekenisvol geschenk van, dat bewaard en gekoesterd zal worden.

2. Geef een feest

Wie houdt er niet van een feestje? Het geven van een afscheidsfeest zorgt voor een gedenkwaardig moment en een gelegenheid om iedereen samen te brengen. Emoties van vertrek zetten mensen sneller ertoe aan dan gewoonlijk om waardering te delen. Samenkomen om iemands toewijding en harde werk te vieren kan een blijvende indruk maken en bestaande relaties versterken. Maak het afscheidsfeest nog gedenkwaardiger door dit perfecte moment te gebruiken om een persoonlijk tijdschrift cadeau te doen waaraan iedereen heeft bijgedragen. Dit afscheidmagazinefeest roept niets anders dan bewondering op voor de persoon in kwestie die uw bedrijf verlaat.

Voorbeelden van afscheid zinnen 

Bedankt voor je vriendelijkheid en je harde werk. Je bent een collega, vriend en mentor die ik erg zal missen.

Ik zal de geest en energie die je op de werkvloer hebt gebracht echt missen. Het was een eer om met je samen te werken en ik zal alles wat je me geleerd hebt voor altijd koesteren. 

Afscheid nemen van een collega als jij is niet gemakkelijk, maar ik weet dat je op weg bent naar grotere en betere dingen. 

Ik wens je het allerbeste voor de toekomst. Ga er tegenaan. 

Wat zal het kantoor zijn zonder jou? Je gaat misschien weg, maar het kantoor zal er altijd voor je zijn. 

Je bent een geweldige collega. Je volgende baan mag zich gelukkig prijzen met iemand als jij. Aarzel niet om contact met me op te nemen wanneer je iets nodig hebt. 

Ik weet dat je succesvol zult zijn in je volgende baan. Veel geluk met het volgende hoofdstuk in je leven.

Ik zal onze koffiepauzes en gesprekken over het leven missen. De mooie herinneringen die we samen hebben gedeeld, zullen nooit vergeten worden. Ik vind het verdrietig om je te zien gaan, maar ik weet dat het je goed zal gaan.  

Hoewel het me pijn doet om afscheid te nemen, heb ik de afgelopen jaren veel van je geleerd. Bedankt dat je me hebt opgeleid, en ik wens je het allerbeste. 

Het was een waar genoegen jou te ontmoeten en met jou samen te werken, en ik vind het jammer dat je ons verlaat. Ik hoop dat onze paden ooit weer mogen kruisen.

Zo af en toe ontmoet je iemand met wie het meteen klikt. Dank je dat je die persoon voor mij was. We zullen je zeker missen. 

Goede collega’s zijn moeilijk te vinden, en ik heb het geluk gehad met jou te mogen samenwerken. Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Ik hoop je snel weer te zien. 

Tips voor een afscheidstijdschrift voor collega’s

Hier zijn enkele tips om te overwegen bij het maken van uw afscheid magazine voor collega’s.

1. Gebruik ons vooropgemaakte sjabloon als leidraad

Wanneer u begint met uw creatie in de makerspace, ziet u veel sjablonen waaruit u kunt kiezen. Bovendien zijn er sjablonen die speciaal zijn ontworpen voor uw afscheidscadeau voor een collega-magazine. Bekijk de sjablonen met covers zoals ‘Ciao Chloe‘, ‘Goodbye Gerard‘ en ‘Done‘. Door een sjabloon naar uw voorkeur te kiezen, kunt u snel aan de slag en kunt u het tijdschrift van binnen en van buiten aanpassen. We hebben ook een collectie afscheidsvoor- en achtercovers voor u om uit te kiezen. 

Ciao Chloe‘ is ons nieuwste sjabloon voor afscheidnemende collega’s, klaar om uw team uit te nodigen om aan de slag te gaan. Maak kennis met Chloe, een briljante, hardwerkende, leuke en vriendelijke collega die helaas het bedrijf verlaat. 

Het tijdschrift sjabloon begint met een brief van de redacteur, een plek voor u om uw publiek te verwelkomen in het tijdschrift, met een voorwoord van wat te verwachten, gevolgd door de inhoudsopgave. Binnenin vind je individuele pagina’s met slechts één afbeelding en een boodschap die je kunt toewijzen aan je collega’s om te personaliseren zoals zij dat willen. Dit deel is ontworpen zodat collega’s een volledige pagina in het magazine hebben om hun persoonlijke verhalen en wensen te delen. Wij zien deze pagina’s als individuele kaarten die men gewoonlijk stuurt bij een afscheid. Deze template is flexibel en biedt ruimte voor veel berichten van verschillende collega’s op één pagina. Geïnspireerd op wat men gewoonlijk in een jaarboek aantreft, met de foto van een collega naast de boodschap. 

Natuurlijk kan dit worden aangepast zoals u wilt. We willen dit proces echter zo soepel mogelijk laten verlopen. U zult zien dat we een paar ideeën voor inhoud hebben toegevoegd, zoals “Chloe’s kantoorbenodigdheden”, een pagina om de favorieten van uw vertrekkende collega toe te voegen, en “kantoor verhalen”, een kort artikeltje naar aanleiding van een gedenkwaardig moment dat we samen hebben gedeeld. 

2. Gebruik het handschrift van vertrekkende collega’s voor de cover van het magazine

We bedenken graag nieuwe manieren om het tijdschrift nog persoonlijker te maken dan het al is. Het handschrift van je collega’s gebruiken als omslag lettertype geeft het tijdschrift geschenk een speciaal tintje. Als je stiekem genoeg bent, kun je proberen een foto van hun handtekening te maken, de achtergrond te verwijderen en die naar de makerspace te uploaden. Deze tip is wat gecompliceerder en is zeker niet noodzakelijk, maar als het lukt ziet het er uitstekend uit. 

3. Geniet van een leuke fotoshoot

Foto’s, foto’s, foto’s – Sommige mensen hebben er veel, sommigen hebben er maar een paar. Als je vindt dat er niet genoeg foto’s zijn om het tijdschrift mee te vullen, plan dan een leuke fotoshoot voor iedereen op kantoor. Probeer de verrassing die achter de fotoshoot zit nog niet te verklappen en laat iedereen in plaats daarvan geloven dat de fotoshoot gewoon een leuke manier is om samen foto’s te maken. 

Conclusie

Afscheid nemen is een emotioneel moment voor alle partijen, maar probeer er zo’n mooi mogelijk herinnering van te maken. Omarm het proces van afscheid nemen van jouw collega’s. Vier het afscheid van je collega met een persoonlijk afscheidstijdschrift, die voor iedereen afgedrukt kan worden zodat ervan kan genieten en bewaren. Het is gratis te maken en een onbetaalbaar cadeau om te krijgen.