Die ene vraag waar het allemaal mee begint: “Wil je met me trouwen?” Ben je van plan om een bruiloftsglossy te maken, dan kun je ook een pagina wijden aan het huwelijksaanzoek. Vorm het geheel tot een reportage met foto’s. Zo krijgt de lezer het gevoel dat hij of zij er zelf bij is geweest.

Hoe pak je het aan?

Een reportage kun je op verschillende manieren uitwerken, bijvoorbeeld aan de hand van foto’s of een filmpje. Zijn er foto’s gemaakt van het aanzoek? Kies de mooiste foto’s uit en plaats onder iedere foto een korte omschrijving. Welk gevoel roept de foto bij je op? Wie of wat is er op de foto te zien? Zijn er opnames gemaakt van het aanzoek? Plaats dan alleen de QR-code van het filmpje in het tijdschrift en laat de lezer via deze weg meegenieten.

Voor wie maak je een tijdschrift? Hebben vrienden zich dit jaar verloofd, stappen je ouders opnieuw in het huwelijksbootje om elkaar eeuwige trouw te beloven of ga je misschien zelf wel trouwen? Werk je samen aan een tijdschrift? Spreek dan ook van tevoren af wie met deze pagina’s aan de slag gaat.

Aan de slag

Mocht het huwelijksaanzoek zijn vastgelegd op camera, dan is het leuk om deze beelden te gebruiken in je reportage. Je kunt het stel ook interviewen (of uithoren) over dit bijzondere moment. Wie heeft wie gevraagd? Hoe ging dat? Waren er andere familieleden en/of vrienden aanwezig of waren ze gewoon lekker met z’n tweetjes? Hoe verliepen de voorbereidingen? Was het moeilijk om de perfecte ring te vinden? Werk de antwoorden verder uit in een reportage met bijpassende foto’s. Je kunt ook een mooie foto kiezen en deze uitsmeren over twee pagina’s in een spread.

Let op!

De lezer moet altijd het gevoel hebben dat hij of zij zelf het event heeft bijgewoond. Gebruik daarom woorden en omschrijvingen die lezers kunnen zien, ruiken, horen proeven en voelen. Door beeldend te schrijven trek je de lezer in het verhaal. Omschrijf de spanning, de setting, de sfeer en beschrijf details. Die maken het verhaal namelijk echt en bijzonder.