Spelletjes met woorden zijn populairder dan ooit. Open een willekeurige krant of tijdschrift en de kans is groot dat je één of meerdere woordzoekers vindt. Ook jij kunt een woordzoeker in je tijdschrift plaatsen. Maak je een zakelijk tijdschrift, dan kun je bijvoorbeeld een woordzoeker maken met woorden die met je bedrijf te maken hebben. Ben je bezig met een bruiloftsglossy, dan is het een idee om een woordzoeker samen te stellen met woorden die van toepassing zijn op het bruidspaar.

Hoe werkt het?

Met een online generator kun je gratis je eigen woordzoeker maken en die als afbeelding in het tijdschrift plaatsen. Een woordzoeker wordt ook wel een speurpuzzel genoemd. Het is de bedoeling dat je de woorden zoekt die naast de puzzel staan. Deze woorden kunnen van links naar rechts of van rechts naar links geplaatst zijn. Dit kan zowel horizontaal, verticaal en diagonaal. Dezelfde letters kunnen meerdere keren gebruikt worden. Wanneer je alle woorden hebt weggestreept, vormen de overgebleven letters een woord. Dit is de oplossing van de puzzel.

Hieronder staan twee voorbeelden. De eerste is gemaakt met woorden die betrekking hebben op de zomervakantie (leuk voor groep 8 leerlingen die een afscheidstijdschrift cadeau krijgen aan het eind van het jaar). De ander is een leuke aanvulling in een bruiloftsglossy en kun je zo persoonlijk maken als je zelf wilt. De oplossing van deze woordzoeker is: wil je mijn getuige zijn

 

 

De oplossing blijkt vaak mooier dan de puzzel!