Voor sommige vakken op school moet je een werkstuk maken. Je werkstuk wordt niet alleen beoordeeld op de inhoud, maar ook op hoe verzorgd het eruit ziet. Met Jilster kun je eenvoudig een mooi en overzichtelijk werkstuk of verslag in elkaar zetten met behulp van sjablonen. Hoe je dat kunt doen, lees je hier.

De eerste indruk telt

Een belangrijk onderdeel van een goed werkstuk of verslag is de vormgeving. Het oog wil ook wat! Daarnaast is het vaak zo dat de lay-out van een werkstuk aan bepaalde criteria moet voldoen. Het opstellen van een verzorgde lay-out neemt tijd in beslag. Maak je werkstuk daarom met behulp van Jilster. In het online programma van Jilster vind je verschillende sjablonen, waarvan de basis (achtergrond, tekstvakken, plaatsen voor foto’s, tekstopmaak…) al is gedaan. Je hoeft dus niet vanaf een lege pagina te beginnen. Super handig toch?

Thema sjablonen gebruiken

De meeste sjablonen zijn opgemaakt in een bepaald thema, bijvoorbeeld: onderwijs, verjaardag en huwelijk. Je hoeft niet per se gebruik te maken van de sjablonen die bedoeld zijn voor school. Je kunt ook sjablonen uit andere thema’s pakken en die naar eigen smaak en doel aanpassen. Stel dat je een mooi huwelijksjabloon tegenkomt dat je graag wilt gebruiken, dan kun je de achtergrond, kleuren, lettertypen en/of decoratieve elementen veranderen. Een paar kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken.

Spelen met clipart

Het is ook leuk als je kleine grafische of illustratieve details toevoegt die bij het onderwerp van je werkstuk passen. In Jilster vind je diverse clipart waarmee je kunt spelen. Denk aan: pictogrammen, logo’s, illustraties en stockard afbeeldingen.

Voorbeeld

Hieronder laten we een voorbeeld zien. We hebben het sjabloon “Adios Amigo”, dat is opgemaakt als een zomers afscheidstijdschrift, gekozen. De opstelling van de foto’s, bestaande tekstvakken en originele lettertypen hebben we onveranderd gelaten. Alleen de foto’s en het kleurenpalet hebben we aangepast. De warme kleuren (geel, oranje, rood)  zijn vervangen voor meer koele tinten die beter bij het ruimtevaart thema aansluiten. Het oogt meteen heel anders. Vind je niet?