Op basisscholen wordt er steeds vaker een afscheidsglossy voor groep 8 gemaakt. De leerlingen zijn altijd ontzettend blij met hun eigen tijdschrift. Ze zien graag hun persoonlijke pagina’s terug en genieten van verhalen en interviews met klasgenoten en leerkrachten. Ook jaren later kunnen ze de fijne tijden op de basisschool door middel van het tijdschrift herbeleven. Om de kosten vanuit de school en de ouders zoveel mogelijk te beperken, geven we graag een aantal tips.

Een veiling

Organiseer een middag waarop er bijvoorbeeld kinderboeken worden geveild. De leerlingen kunnen aan hun ouders vragen of er thuis nog kinderboeken in de kast staan die ze op school mogen veilen. Zoek ook uit of er bedrijven zijn, waar een ouder werkt of wellicht de eigenaar van is, die zijn of haar producten/diensten gratis willen aanbieden. Deze kunnen vervolgens op de veiling worden verkocht.

Een schoolmarkt

Er kunnen ook schoolgerelateerde zaken worden verkocht op een speciale schoolmarkt. Denk aan: educatieve spelletjes en computergames, kleurpotloden, stiften, stickers, rekenmachines, schriften, boeken en etuis. Als je de markt aan het einde van de middag houdt, kunnen ook de leerlingen uit andere klassen een kijkje komen nemen met hun ouders.

Een heitje voor een karweitje

Laat de leerlingen zélf een stunt bedenken waarmee ze geld kunnen verdienen.
Denk aan: auto’s wassen, statieflessen ophalen, zelfgemaakte ansichtkaarten of cakejes verkopen. Een ander leuk idee is om de meester of juf nat te gooien met een spons. De leerlingen van groep 8 moeten dit zelf organiseren en ervoor zorgen dat alle kinderen uit de klassen hieraan meedoen. Dit kan het laatste uur op vrijdag of net na sluitingstijd worden gedaan.

Een sponsorloop

Je kunt een kleine sponsorloop houden met de leerlingen uit groep 8. Een locatie is makkelijk te regelen. Denk aan: de gymzaal, het schoolplein of een rondje om de school. De leerlingen kunnen met een sponsorloopformulier bij kennissen en familieleden langsgaan om geld in te zamelen.

Een advertentieruimte aanbieden

Zoek uit of er ouders zijn die een eigen bedrijf hebben en willen betalen voor een advertentieruimte in het afscheidstijdschrift.

Tot slot is het belangrijk dat er ook goed wordt nagedacht over hoeveel pagina’s het tijdschrift gaat beslaan en hoeveel exemplaren de school of de ouders willen bestellen. Ook moet er overeenstemming worden gezocht over de keuze in uitvoering. Al deze aspecten bepalen samen de uiteindelijke prijs van de oplage.

Ga voor meer informatie naar de prijscalculator of neem contact op met onze klantenservice.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie