Een professioneel tijdschrift is makkelijk te herkennen door de omslag, de inhoud (vaste rubrieken) en de verhouding tussen tekst en foto’s. Deze elementen bepalen samen de identiteit van een tijdschrift. Als je een tijdschrift doorbladert, kom je doorgaans een inhoudsopgave, colofon, column, nieuwsartikel, interview en advertentiepagina tegen. Het leuke van een advertentie is dat je hiermee alle kanten op kunt!

Effect

Allereerst is het belangrijk dat je nadenkt over wat je met je advertentie wilt bereiken. Wat voor een effect wil je teweeg brengen? Als je voor iemand een persoonlijk tijdschrift aan het maken bent, kun je diegene in de vorm van een advertentie met zijn of haar favoriete broodbeleg of drankje associëren. Wil je diegene laten lachen, bespotten of op een ietwat ‘strenge manier’ toespreken? Hoe je dat precies doet, is aan jou!

Als je een bedrijfsadvertentie wilt maken, is het juist van belang dat je goed nadenkt over het zakelijke doel van je advertentie. Wil je bijvoorbeeld dat mensen positiever over een product gaan denken of wil je vooral bijdragen aan de naamsbekendheid van een bedrijf, product of dienst?

De hoofdgedachte

Vervolgens kies je een hoofdboodschap en verwoord je deze zo spannend mogelijk. Houdt rekening met je doelgroep of lezer. In de advertentie over koffie is de hoofdboodschap op een originele manier naar voren gebracht. De hoofdboodschap is dat Sanne van koffie houdt. Toevallig heet haar partner Kevin. Beiden beginnen met de letter K. Dit gegeven is beschreven in een pakkende quote.

Verleid!

Trek de lezer je advertentie in met een opvallend beeld of een prikkelende kopregel. Kies voor een opvallend lettertype, passende kleur(en) en aansprekende foto. In deze advertentie is er bewust gekozen voor de kleur roze. Deze komt zowel in de afbeelding als in het tekstwolkje terug. Ook wordt de kleur roze vaak in verband gebracht met kinderen en snoep. In dit geval is de kleur roze dus zeer geschikt, omdat de advertentie over geglazuurde donuts gaat.

 

Wist je dat iedere kleur een bepaalde emotie kan opwekken? Ook trekken sommige kleuren meer aandacht dan anderen. Kijk maar eens kritisch naar beide pagina’s en laat deze goed op je inwerken. In welke appel zou jij het liefste je tanden willen zetten en waarom?

 

Ga nu zélf aan de slag en maak een flitsende advertentiepagina met behulp van het online programma. Succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie