Wat waren jouw hoogtepunten van het afgelopen jaar? Bundel je mooiste herinneringen en foto’s in een jaarboek. Sta stil bij alle bijzondere momenten van 2019 en maak een mooi naslagwerk voor later. 

Verzamel alle foto’s

Maak voordat je aan je jaarboek begint een mooie fotoselectie van de hoogtepunten. Wat maakte 2019 voor jou een jaar om nooit te vergeten? Die prachtige fietstocht, dat weekendje Berlijn, die heerlijke vakantie naar Kroatië, het onverwachte bezoek van je vrienden uit Amerika of de geboorte van je (klein)zoon?

Digitaliseren fotodocumenten

Denk niet alleen aan foto’s, maar ook aan andere documenten. Vliegtickets, concertkaartjes, kindertekeningen of geboortekaartjes voeg je eenvoudig toe door ze in te scannen of te fotograferen. Zo wordt je jaarboek nog persoonlijker. 

Voeg fotobijschriften toe

Wanneer je data, extra informatie en leuke anekdotes aan je jaarboek toevoegt, zul je zien dat bepaalde herinneringen nog beter blijven hangen. 

Kies uit gratis sjablonen

Maak gebruik van sjablonen om je tijdschrift of glossy een professionele uitstraling te geven. Deze kun je volledig op eigen wijze invullen met teksten en foto’s.

Samen zijn deze mogelijkheden een garantie voor een mooi jaaroverzicht. Die nog vaak uit de kast getrokken kan worden om het hele jaar nog eens na te leven.

Kerst draait om gezelligheid en samenzijn. Helaas is niet voor iedereen die luxe weggelegd. Er zijn een hoop mensen die zich eenzaam voelen rond de feestdagen. Ken jij iemand die wat extra aandacht verdient? 

Wie wil jij niet vergeten met kerst?

Laat weten dat je hem of haar niet bent vergeten en maak een tijdschrift als persoonlijk cadeau. Het is leuk om andere mensen erbij te betrekken. Je kunt iedereen vragen om een stukje tekst, een mooie kerstwens en wat foto’s aan te leveren. Vul het geheel aan met kerstrecepten, kerstliedjes, kerstgedichten en kerstverhalen. 

Kies uit talloze vormgevingssjablonen

Het is handig om afspraken te maken over de vormgeving. Welke lettertypes gaan jullie gebruiken en wat zijn goede kleuren om terug te laten komen op de pagina’s. Eventueel kan er gebruik worden gemaakt van de gratis themasjablonen in Jilster. Deze zijn door onze grafische vormgevers ontworpen.

Tip: Maak gebruik van de speciale kerstsjablonen die gemakkelijk naar eigen wens zijn aan te passen! Dit scheelt je weer in tijd. 

Vond jij dat ook zo heerlijk als kind? Op schoot bij opa en oma om verhalen van vroeger aan te horen? Geniet jij er ook zo van om foto’s te bekijken van die ‘goede ouwe tijd’? Jong of oud, samen herinneringen ophalen is tijdloos. Een familiefotoboek is het ultieme kerstcadeau voor jong en oud.

Foto’s verzamelen

Als je samen een familiefotoboek maakt kan iedereen zijn of haar eigen pagina opmaken. Zoek zelf de foto’s uit die jij passend vindt. Jilster biedt jou verschillende sjablonen aan waardoor het maken nog makkelijker is. Maak bijvoorbeeld een familiestamboom, fotomuur, waslijn of prikbord. Je kan onder sommige foto’s een grappig bijschrift plaatsen, zoals “Die keer dat Sophie de pot met pindakaas had ontdekt” of “Zoals het klokje thuis tikt..”. 

Fototip!

Maak met andere familieleden foto’s van vroeger na in dezelfde setting en in dezelfde kleding als toen. Kinderfoto’s toen versus volwassen versie nu. Dat levert hilarische kiekjes op! 

Andere ideeën zijn: 

 • Een interview met opa en oma
 • Speuren naar oude familiedocumenten
 • De meest opmerkelijke familie weetjes op een rij
 • Een kookrubriek met de lekkerste familierecepten 
 • Wensen voor het nieuwe jaar

Met Jilster kun je met meerdere mensen aan een magazine werken. Met je eigen redactieteam maak je een uniek tijdschrift of boek met eigen teksten en foto’s. Voor wie of wat je maar wilt. Leuk als cadeau bij jubilea, verjaardagen of bruiloften maar ook als groepsproject op scholen, verenigingen of bedrijven. 

Samenwerken in een redactieteam

Degene die de titel van een tijdschrift aanmaakt is de hoofdredacteur van het betreffende tijdschrift. Hij of zij kan vanuit de speciale redactieruimte anderen uitnodigen om samen te werken aan het vullen van het tijdschrift. Je kunt de pagina’s helemaal naar eigen wens vormgeven of gebruik maken van de gratis sjablonen, achtergronden en cliparts. Ook is het mogelijk om pdf-bestanden te importeren in het ontwerpprogramma van Jilster. Op die manier kun je ook pagina’s opmaken in externe (grafische) programma’s zoals Adobe Indesign en Microsoft Word. 

Kiezen uit verschillende uitvoeringen

De hoofdredactie verzorgt de eindredactie en kan de volgorde van de pagina’s wijzigen. Is alles naar wens dan bestelt de hoofdredacteur het tijdschrift. Het tijdschrift kan bestaan uit 4 of meer pagina’s. Bij het bestellen kan er worden gekozen uit verschillende uitvoeringen voor het drukken van een tijdschrift of boek. Wist je dat je met Jilster ook zelf een poster kunt maken?

Dus waar wacht je nog op? Een tijdschrift met Jilster is zo gemaakt! Leuk om samen te maken én leuk om samen te geven. Inspiratie nodig? Kijk eens naar onze tips en tricks. Deze kunnen je helpen bij het maken van een tijdschrift. Daarnaast vind je veel handige informatie in onze handleiding. 

It’s the most wonderful time of the year! Verheug jij je al op de gezelligheid van de feestdagen? Urenlang tafelen en genieten met geliefden. Kon je al die liefdevolle momenten maar vangen en in een doosje stoppen. Maak samen met familie en/of vrienden een tijdschrift in de sfeer van kerst. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven aan anderen.

Samen genieten van het resultaat

Wanneer je samenwerkt in het online programma van Jilster is er altijd één persoon hoofdredacteur. De hoofdredacteur nodigt andere familieleden en/of vrienden uit om een pagina in het tijdschrift op te maken met teksten en foto’s. Zo werken jullie samen aan een speciale kerstuitgave waarin alle kerstwensen worden gebundeld.

Een uniek kerstcadeau om te geven

Voor wie ga je een tijdschrift maken? Werk samen aan een tijdschrift als gezamenlijk familiecadeau of verras je vader, je partner of je zoon of dochter met een persoonlijk magazine als kerstcadeau. Je kunt aan anderen vragen om een stukje tekst, een mooie kerstwens en wat foto’s aan te leveren. Het kan mooi zijn om iedereen een antwoord te laten geven op vragen als: ‘Welke dingen maken voor jou kerst speciaal en voor wie jij zou jij een kaarsje willen aansteken?’

Eventueel kunnen er nog rubrieken toegevoegd worden aan het tijdschrift, zoals  kerstrecepten, kerstfoto’s van voorgaande jaren, het menu van het kerstdiner, grappige anekdotes, kerstliedjes, kerstgedichten, kerstverhalen, een kalender, en ga zo maar door. 

Bundel de krachten

Het is handig om van tevoren de taken onderling te verdelen. Maak daarbij gebruik van elkaars talenten. Stel iemand verantwoordelijk voor de communicatie en laat iemand die oog heeft voor stijl en detail de vormgeving doen. Let op: De hoofdredacteur is eindverantwoordelijk voor het resultaat, bewaakt de deadline en kan het tijdschrift als gedrukt exemplaar bestellen. 

Ga direct aan de slag! Laat je inspireren door onze nieuwe sjablonen die volledig in de sfeer van kerst zijn opgemaakt. Je maakt al een tijdschrift vanaf 4 pagina’s. Heel veel plezier!

Tip: Ga je dit jaar lootjes trekken met je familie, vrienden of collega’s? Al gedacht aan het maken van een lootjesboek met gedichten? Lees hier meer. 


Ho ho ho! Hoe goed ken jij je collega’s? Een goede werksfeer is niet altijd vanzelfsprekend. Werk daarom aan teambuilding en leer elkaar beter kennen. Maak samen met collega’s een lootjesboek en leer elkaar beter kennen middels kerstgedichten en foto’s. Doe inspiratie op via ons nieuwe sjabloon ‘Ho ho ho!’. 

All I want for christmas is a poem!

Hoe werkt het?

Wanneer je samenwerkt in het online programma van Jilster is er altijd één persoon hoofdredacteur. De hoofdredacteur nodigt andere collega’s uit om een pagina in het boek/tijdschrift op te maken met teksten en foto’s. Zo werken jullie samen aan een lootjesboek waarin alle gedichten worden gebundeld. 

Stappenplan 

Spreek van tevoren met je team af wanneer jullie samenkomen om lootjes te trekken. Dit kan bijvoorbeeld aan het einde van een vergadering zijn. Vertel elkaar niet wie je op je lootje hebt staan. Dat is het leukste! Wanneer alle lootjes zijn verdeeld, krijgt iedereen een pagina toegewezen om een zelfgeschreven gedicht en foto op te plaatsen. Wat weet je over de persoon die je als lootje hebt getrokken? Kijk hierbij naar samenwerkingen die jullie gehad hebben. Schrijf op wat je al weet over de desbetreffende persoon. Denk hierbij aan jullie eerste ontmoeting of eerste samenwerking. 

Eventueel kunnen er nog rubrieken toegevoegd worden aan het boek/tijdschrift, zoals jaarcijfers, successen binnen het bedrijf, een persoonlijk woordje van de directeur, een kalender, enz.. 

Wie krijgt welke rol?

De hoofdredacteur verdeelt de lootjes en spreekt de datum af waarop jij en je collega’s de lootjes trekken. Daarna krijg je door de hoofdredacteur een pagina toegewezen die je op je eigen manier kunt invullen. De hoofdredacteur is eindverantwoordelijk voor het resultaat, bewaakt de deadline en kan het tijdschrift of boek als gedrukt exemplaar bestellen. 

Leer je collega’s beter kennen. Niet door te slijmen maar te rijmen. Met het programma van Jilster maak je samen een boek en deel je verhalen als zoete koek. Waar wacht je nog op? Roep je team bij elkaar, want kerst is bijna daar!

Altijd al willen weten hoe het er op een redactie van een tijdschrift aan toe gaat? Jilster geeft je de mogelijkheid om dit te ervaren. Werk samen met familie, vrienden of collega’s aan een tijdschrift en stap in de rol van (hoofd)redacteur. Jullie bepalen zelf hoe het tijdschrift er uit komt te zien qua vorm maar ook qua inhoud. Hoe je stap voor stap tot een gezamenlijk eindproduct komt, lees je hier. 

Stel je eigen redactieteam samen

Om een tijdschrift te kunnen maken, begint één persoon met het aanmaken van een gratis account op Jilster.nl. Deze persoon is automatisch hoofdredacteur en kan andere mensen uitnodigen als redacteur of mede-hoofdredacteur. Ben jij tot hoofdredacteur benoemd? Dan is het jouw taak om de pagina’s onder de ‘redactie’ te verdelen. De hoofdredacteur kiest wie aan welke pagina gaat werken. Je kunt met heel veel mensen tegelijk aan een tijdschrift werken. Wel meer dan 100 zelfs! Een hoofdredacteur kan ook de bestelling plaatsen voor een gedrukte versie van het tijdschrift. 

Samen is veel leuker

Door de krachten te bundelen, komen jullie nog sneller tot een mooi eindresultaat. Zorg dat jullie de taken onderling goed verdelen en maak gebruik van elkaars talenten. En vergeet vooral niet om plezier te maken! 

Maak gebruik van onderstaande stappenplan bij het maken van jullie verjaardagstijdschrift, clubblad, nieuwsbrief, huwelijksglossy, schoolproject, bedrijfsmagazine of afscheidscadeau.Stappenplan – Samenwerken in een redactieteam

Stap 1: Denk na over het doel van je tijdschrift

Voor wie maak je het? Wat past bij deze persoon? Wat mag zeker niet ontbreken in je tijdschrift? Hierover nadenken kan je helpen bij de volgende stappen. 

Stap 2: Met wie ga je samenwerken?       

Het kan fijn zijn om een ‘hoofdredactie’ te vormen waarin de taken verdeeld zijn. Maak daarbij gebruik van elkaars talenten. Stel iemand verantwoordelijk voor de communicatie en laat iemand die oog heeft voor stijl de vormgeving doen. 

Stap 3: Bepaal de opzet van je tijdschrift 

Geef je iedereen de vrijheid om zelf een pagina op te maken of maak je van tevoren afspraken over de lay-out? Waar sommigen het fijn vinden om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan, hebben anderen juist meer behoefte aan structuur. Je kunt ook de sjablonen gebruiken als basis voor pagina’s. 

Stap 4: Maak een planning

Een goede planning is belangrijk. Wanneer wil je je tijdschrift uiterlijk bestellen? Wil je nog een proefexemplaar bestellen?

Stap 5: Nodig je redacteuren uit

Wanneer je iemand uitnodigt voor Jilster, krijgen ze automatisch een korte uitleg over wat Jilster is en hoe het werkt, maar het zou kunnen dat er toch iets meer uitleg van jou nodig is. Het is handig om een whatsapp groep aan te maken en hierin een bericht te schrijven voor alle startende leden van je redactieteam. Dit bericht kan ze verwelkomen, uitleg geven over het bewerken van de toegewezen pagina’s en waar het tijdschrift voor is.

Stap 6: Aan de slag

Ga aan de slag en help je redacteuren indien nodig. Een tijdschrift met Jilster is zo gemaakt. Je maakt al een tijdschrift vanaf 4 pagina’s. Heel veel plezier samen!


Tevreden medewerkers die lekker in hun vel zitten zijn goud waard. Maar een goede werksfeer is niet altijd vanzelfsprekend. Werk daarom aan teambuilding en leer elkaar beter kennen. Wij hebben alvast een leuke teambuildingsopdracht voor je uitgewerkt die aansluit op de decembermaand. Maak samen met collega’s een Sinterklaasboek (of tijdschrift) en leer elkaar beter kennen middels gedichten en foto’s. 

Hoe werkt het?

Wanneer je samenwerkt in het online programma van Jilster is er altijd één persoon hoofdredacteur. De hoofdredacteur nodigt andere collega’s uit om een pagina in het boek/tijdschrift op te maken met teksten en foto’s. Zo werken jullie samen aan een boek/tijdschrift waarin alle gedichten worden gebundeld.

Stappenplan

Spreek van tevoren met je team af wanneer jullie samenkomen om lootjes te trekken. Dit kan bijvoorbeeld aan het einde van een vergadering zijn. Wanneer alle lootjes zijn verdeeld, krijgt iedereen een pagina toegewezen om een zelfgeschreven gedicht en foto op te plaatsen. Wat weet je over de persoon die je als lootje hebt getrokken? Kijk hierbij naar samenwerkingen die jullie gehad hebben. Schrijf op wat je al weet over de desbetreffende persoon. Denk hierbij aan jullie eerste ontmoeting of eerste samenwerking. 

Eventueel kunnen er nog rubrieken toegevoegd worden aan het boek/tijdschrift, zoals jaarcijfers, successen binnen het bedrijf, een persoonlijk woordje van de directeur, een kalender, etc.. 

Wie krijgt welke rol?

De hoofdredacteur verdeelt de lootjes en spreekt de datum af waarop jij en je collega’s de lootjes trekken. Daarna krijg je door de hoofdredacteur een pagina toegewezen die je op je eigen manier kunt invullen. De hoofdredacteur is eindverantwoordelijk voor het resultaat, bewaakt de deadline en kan het tijdschrift of boek als gedrukt exemplaar bestellen.

Een pagina maken in het programma van Jilster is een fluitje van een cent. Het lokt zelfs sint en piet uit de tent. Als de hoofdredacteur alles heeft nagekeken, ziet iedereen van zijn of haar collega de apenstreken. Waar wacht je nog op, kies je hoofdredacteur en vier sinterklaas op je werk zonder gezeur. 

Weet je nog hoe leuk het was om vroeger een vriendenboekje te hebben!? Met Jilster maak je heel eenvoudig samen met vrienden, familie of collega’s een vriendenboek vol met spraakmakende vragen, persoonlijke antwoorden, verhalen en mooie foto’s. Het resultaat; een onvergetelijk cadeau! 

Geef een vriendenboek aan een vriendin die gaat trouwen, je oma die haar 70e verjaardag viert, een klasgenoot die geslaagd is, een collega die het bedrijf gaat verlaten of een goede vriend die op wereldreis gaat. 

Stel je team samen

Wanneer je samenwerkt in het online programma van Jilster is er altijd één persoon hoofdredacteur. De hoofdredacteur is eindverantwoordelijk voor het resultaat, bewaakt de deadline en kan het boek als gedrukt exemplaar bestellen. 

Heb jij de rol als hoofdredacteur op je genomen? Dan ben jij degene die andere vrienden uitnodigt om ook een pagina op te maken in het vriendenboek voor jullie gezamenlijke vriend. Zij zullen per e-mail een uitnodiging ontvangen om hun eigen pagina in te vullen. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om alle vragen te beantwoorden die in het vriendenboekje staan. 

Maak afspraken over de vormgeving

Voordat jullie beginnen is het ook handig om te bedenken welk terugkerend lettertype en kleuren gebruikt zullen worden. Welke lettertype gebruiken jullie bijvoorbeeld bij het beantwoorden van de vragen? Dit zorgt voor samenhang.

Fotocollage maken

Wil je heel veel foto’s plaatsen in je vriendenboek? Denk dan ook eens aan een fotocollage. Voeg de foto’s en afbeeldingen die je hebt verzameld toe aan je collage. Kies uit verschillende filters om je foto’s te bewerken en voeg eventueel teksten toe aan je collage. In het programma vind je ook verschillende sjablonen, achtergronden en clip-arts die je gratis kunt gebruiken. 

Tot slot hebben we hieronder nog een aantal leuke vragen voor je op een rijtje gezet. Maar je kunt er zelf vast ook nog wel een paar bedenken. Have fun!

 • LEUK AAN JOU VIND IK
 • DIT HEB IK VAN JOU GELEERD
 • LEUKSTE TEAMUITJE
 • FAVORIETE GESPREKSONDERWERPEN
 • HET BRUIDSBOEKET WORDT GEVANGEN DOOR
 • IK ZOU BEST EEN DAGJE WILLEN RUILEN MET
 • MOOIE NAMEN VOOR JE BABY VIND IK
 • VROEGER DACHT IK, ALS IK 40 BEN DAN
 • SWEET MEMORIES

Wordt je man, vader, broer of vriend binnenkort vijftig? Heb je nog geen idee wat je hem cadeau wil geven? Werk samen met je familie en vrienden aan een gepersonaliseerd tijdschrift dat je op de dag zelf aan de jarige kunt overhandigen. 

Tijdschrift maken met familie en vrienden

Samen aan een tijdschrift werken is met Jilster heel eenvoudig. Het online programma van Jilster stelt je in staat om familie, vrienden en kennissen uit te nodigen om één (of meerdere) pagina’s op te maken in het tijdschrift. Is het tijdschrift compleet? Tegen een scherpe prijs bestel je een gedrukt exemplaar van het tijdschrift dat jullie samen hebben gemaakt. 

Maak gebruik van sjablonen voor meer houvast

Nadat je gratis een account hebt aangemaakt, kun je direct aan de slag. Het is mogelijk om je teksten vanuit een sjabloon op te maken. Dit scheelt je niet alleen in de tijd, maar geeft je ook houvast in de vormgeving. Nu moet je alleen nog bedenken welke rubrieken je aan het tijdschrift wilt toevoegen. 

Voor wie maak je een tijdschrift?

Hoe zou je de jarige in zijn karakter omschrijven? Wat doet hij graag in zijn vrije tijd? Waar is hij regelmatig te vinden? Naar welke muziek luistert hij graag of is hij meer van het lezen? Met wie brengt hij graag tijd door? Op basis van de antwoorden op deze vragen, kun je een selectie van rubrieken samenstellen. Denk aan: een interview met zijn kinderen, quiz met muziekvragen, een lekker recept uit zijn favoriete keuken, enz..  

Meer informatie over het maken van een verjaardagstijdschrift lees je hier

Leuk weetje; Word je vijftig, dan zie je Abraham of Sarah. En in de achterhoek zul je hem of haar letterlijk tegen het lijf lopen. Hier wordt namelijk de hele voortuin van de jarige versierd en bij de versiering hoort een echte Sarah of Abraham pop. Word je vijfentwintig? Dan krijg je een halve. Grappig hé!