Dit is Chloe, een briljante, hardwerkende, gezellige en vriendelijke collega die helaas het bedrijf gaat verlaten. In plaats van een saaie afscheids e-mail te sturen, dachten we, waarom zouden we Chloe geen persoonlijk afscheidstijdschrift geven? Een afscheidskado gevuld met persoonlijke berichten, prestaties, foto’s en lieve woorden van collega’s. Allemaal gebundeld in een tijdschrift dat voor altijd bewaard kan blijven. 

Afscheid nemen is niet altijd leuk, maar hoe kunnen we dat veranderen?

Wat gebeurt er wanneer een collega een nieuwe uitdaging op zijn pad krijgt? Met pensioen gaat, verhuist, of een promotie krijgt op een andere plek? Dit artikel verkent verschillende manieren om afscheid te nemen van een collega. Waar we het over gaan hebben: 

  1. Waarom het essentieel is om afscheid te nemen van een collega
  2. Hoe je afscheid kunt nemen
  3. Voorbeelden van afscheid zinnen 
  4. Tips voor een afscheidstijdschrift
  5. Conclusie

Waarom is het essentieel om afscheid te nemen van een collega? 

Er begint een nieuw hoofdstuk voor je collega en het is essentieel om diegene met een goed afscheid weg te laten gaan. Iedereen verdient het om zich gewaardeerd te voelen wanneer zij een positie verlaten, wat de omstandigheden ook zijn. Erkenning van de tijd en energie van je collega binnen het bedrijf is eervol en laat iedereen in positieve stemming achter. Bent je klaar om een blijvende indruk te maken?   

Hoe kun je afscheid nemen?

De waarheid is dat het moeilijk is om een geweldige collega te vinden, het moeilijk is om afscheid te nemen en onmogelijk is om diegene te vergeten. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen manier om gedag te zeggen, maar hier zijn een paar van onze favoriete manieren om afscheid te nemen.

1. E-mails & Kaarten

Zoiets eenvoudigs als een afscheidskaart of -mail is een vrij standaard manier om dank je wel te zeggen en afscheid te nemen van je vertrekkende collega. Werk samen met anderen, stuur een mooie kaart vol afscheidswensen, en geef er zelfs bloemen en chocolaatjes bij. 

2. Betekenisvol Kado – Afscheidstijdschrift Collega

Je wil dat je collega zich gewaardeerd voelt en je kunt dit bereiken met een betekenisvol kado. Een van onze favoriete kado’s is het geven van een gepersonaliseerd tijdschrift. Wij vinden dat het geven van een afscheidstijdschrift een van de meest attente kado’s is, omdat deze gevuld is met persoonlijke berichten, prestaties, foto’s, en lieve woorden van mede collega’s. Deze komen allemaal samen in een digitaal en geprint tijdschrift. Door het creëren van een afscheidstijdschrift, transformeer je een afscheidskaart en maak je er een betekenisvol geschenk van, dat bewaard en gekoesterd zal worden.

2. Geef een feest

Wie houdt er niet van een feestje? Het geven van een afscheidsfeest zorgt voor een gedenkwaardig moment en een gelegenheid om iedereen samen te brengen. Emoties van vertrek zetten mensen sneller ertoe aan dan gewoonlijk om waardering te delen. Samenkomen om iemands toewijding en harde werk te vieren kan een blijvende indruk maken en bestaande relaties versterken. Maak het afscheidsfeest nog gedenkwaardiger door dit perfecte moment te gebruiken om een persoonlijk tijdschrift cadeau te doen waaraan iedereen heeft bijgedragen. Dit afscheidmagazinefeest roept niets anders dan bewondering op voor de persoon in kwestie die uw bedrijf verlaat.

Voorbeelden van afscheid zinnen 

Bedankt voor je vriendelijkheid en je harde werk. Je bent een collega, vriend en mentor die ik erg zal missen.

Ik zal de geest en energie die je op de werkvloer hebt gebracht echt missen. Het was een eer om met je samen te werken en ik zal alles wat je me geleerd hebt voor altijd koesteren. 

Afscheid nemen van een collega als jij is niet gemakkelijk, maar ik weet dat je op weg bent naar grotere en betere dingen. 

Ik wens je het allerbeste voor de toekomst. Ga er tegenaan. 

Wat zal het kantoor zijn zonder jou? Je gaat misschien weg, maar het kantoor zal er altijd voor je zijn. 

Je bent een geweldige collega. Je volgende baan mag zich gelukkig prijzen met iemand als jij. Aarzel niet om contact met me op te nemen wanneer je iets nodig hebt. 

Ik weet dat je succesvol zult zijn in je volgende baan. Veel geluk met het volgende hoofdstuk in je leven.

Ik zal onze koffiepauzes en gesprekken over het leven missen. De mooie herinneringen die we samen hebben gedeeld, zullen nooit vergeten worden. Ik vind het verdrietig om je te zien gaan, maar ik weet dat het je goed zal gaan.  

Hoewel het me pijn doet om afscheid te nemen, heb ik de afgelopen jaren veel van je geleerd. Bedankt dat je me hebt opgeleid, en ik wens je het allerbeste. 

Het was een waar genoegen jou te ontmoeten en met jou samen te werken, en ik vind het jammer dat je ons verlaat. Ik hoop dat onze paden ooit weer mogen kruisen.

Zo af en toe ontmoet je iemand met wie het meteen klikt. Dank je dat je die persoon voor mij was. We zullen je zeker missen. 

Goede collega’s zijn moeilijk te vinden, en ik heb het geluk gehad met jou te mogen samenwerken. Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Ik hoop je snel weer te zien. 

Tips voor een afscheidstijdschrift voor collega’s

Hier zijn enkele tips om te overwegen bij het maken van uw afscheid magazine voor collega’s.

1. Gebruik ons vooropgemaakte sjabloon als leidraad

Wanneer u begint met uw creatie in de makerspace, ziet u veel sjablonen waaruit u kunt kiezen. Bovendien zijn er sjablonen die speciaal zijn ontworpen voor uw afscheidscadeau voor een collega-magazine. Bekijk de sjablonen met covers zoals ‘Ciao Chloe‘, ‘Goodbye Gerard‘ en ‘Done‘. Door een sjabloon naar uw voorkeur te kiezen, kunt u snel aan de slag en kunt u het tijdschrift van binnen en van buiten aanpassen. We hebben ook een collectie afscheidsvoor- en achtercovers voor u om uit te kiezen. 

Ciao Chloe‘ is ons nieuwste sjabloon voor afscheidnemende collega’s, klaar om uw team uit te nodigen om aan de slag te gaan. Maak kennis met Chloe, een briljante, hardwerkende, leuke en vriendelijke collega die helaas het bedrijf verlaat. 

Het tijdschrift sjabloon begint met een brief van de redacteur, een plek voor u om uw publiek te verwelkomen in het tijdschrift, met een voorwoord van wat te verwachten, gevolgd door de inhoudsopgave. Binnenin vind je individuele pagina’s met slechts één afbeelding en een boodschap die je kunt toewijzen aan je collega’s om te personaliseren zoals zij dat willen. Dit deel is ontworpen zodat collega’s een volledige pagina in het magazine hebben om hun persoonlijke verhalen en wensen te delen. Wij zien deze pagina’s als individuele kaarten die men gewoonlijk stuurt bij een afscheid. Deze template is flexibel en biedt ruimte voor veel berichten van verschillende collega’s op één pagina. Geïnspireerd op wat men gewoonlijk in een jaarboek aantreft, met de foto van een collega naast de boodschap. 

Natuurlijk kan dit worden aangepast zoals u wilt. We willen dit proces echter zo soepel mogelijk laten verlopen. U zult zien dat we een paar ideeën voor inhoud hebben toegevoegd, zoals “Chloe’s kantoorbenodigdheden”, een pagina om de favorieten van uw vertrekkende collega toe te voegen, en “kantoor verhalen”, een kort artikeltje naar aanleiding van een gedenkwaardig moment dat we samen hebben gedeeld. 

2. Gebruik het handschrift van vertrekkende collega’s voor de cover van het magazine

We bedenken graag nieuwe manieren om het tijdschrift nog persoonlijker te maken dan het al is. Het handschrift van je collega’s gebruiken als omslag lettertype geeft het tijdschrift geschenk een speciaal tintje. Als je stiekem genoeg bent, kun je proberen een foto van hun handtekening te maken, de achtergrond te verwijderen en die naar de makerspace te uploaden. Deze tip is wat gecompliceerder en is zeker niet noodzakelijk, maar als het lukt ziet het er uitstekend uit. 

3. Geniet van een leuke fotoshoot

Foto’s, foto’s, foto’s – Sommige mensen hebben er veel, sommigen hebben er maar een paar. Als je vindt dat er niet genoeg foto’s zijn om het tijdschrift mee te vullen, plan dan een leuke fotoshoot voor iedereen op kantoor. Probeer de verrassing die achter de fotoshoot zit nog niet te verklappen en laat iedereen in plaats daarvan geloven dat de fotoshoot gewoon een leuke manier is om samen foto’s te maken. 

Conclusie

Afscheid nemen is een emotioneel moment voor alle partijen, maar probeer er zo’n mooi mogelijk herinnering van te maken. Omarm het proces van afscheid nemen van jouw collega’s. Vier het afscheid van je collega met een persoonlijk afscheidstijdschrift, die voor iedereen afgedrukt kan worden zodat ervan kan genieten en bewaren. Het is gratis te maken en een onbetaalbaar cadeau om te krijgen. 

Om het maken van afscheidstijdschrift voor de basisschool nog makkelijker, leuker en mooier te maken voor iedereen, hebben wij al onze tips en tricks voor jou op een rijtje gezet in een gratis gids. Een gids met 44 pagina’s boordevol antwoorden, voorbeelden en handige tips. Je kunt deze digitaal inzien, delen met anderen of fysiek bestellen via onderstaande aanvraagformulier.

Aanvraag Afscheid Groep 8 gids

Hoe maak je een Afscheid Groep 8 tijdschrift makkelijker, leuker en mooier?

Jilster gebruiken voor het maken van een afscheidstijdschrift is een kwestie van starten, opmaken en bestellen. Het is zo eenvoudig en al doende kom je op het punt dat het klaar is. Het kan echter ook extra vragen opleveren als je het nog makkelijker, leuker en mooier wil maken. Daar is deze ene pagina voor. Het is een verzameling van alle nuttige informatie die jou en andere ouders, docenten en leerlingen helpt.

Eerst enkele praktische tips om je op weg te helpen

Dan de tips om het nog makkelijker te maken

De tops voor een nog mooier Afscheid Groep 8 tijdschrift

Je kunt indien je dat wenst allemaal aparte tijdschriften opmaken en als één oplage bestellen. Je kunt er ook voor kiezen dat iedere leerling zijn of haar eigen cover heeft. Deze variaties zijn allemaal in één oplage en bestelling mogelijk. Neem dan even contact op met onze Service.

Als je meerdere momenten van verschillende creaties hebt deze komende schoolmaanden, dan kun je die allen bij elkaar optellen als één oplage. Hierdoor gaat de oplagekorting met stappen omhoog, waardoor de kosten per stuk omlaag gaan.

Betaling loopt eenvoudig via de webshop in het programma. Het is soms makkelijker om per factuur te voldoen. Stuur dan even een bericht naar onze Service.

De bestellingen van Afscheid Groep 8 tijdschriften worden veelal tegelijk gedaan. Indien je alle risico van vertraging uit wil sluiten, adviseren we twee weken voor gebruik te bestellen. Ofschoon we normaal maar één tot twee productiedagen nodig hebben.

Enkele documenten die van jou een top-redacteur maken

Geschenk Valentinstag

Omdat je mijn liefste bent…

Valentijnsdag komt eraan. Deze bijzondere dag vol liefde is een goede gelegenheid om nog eens te zeggen: Mijn liefde voor jou is groot. Samen kunnen we alles doen. Je bent gewoon geweldig… – Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen.

Het juiste cadeau voor Valentijnsdag?

Heb je al een geschenk voor jouw geliefde uitgekozen of je voorbereid op Valentijnsdag? – Het moet iets romantisch zijn, iets persoonlijks, iets onvergelijkbaars. Iets wat recht doet aan de speciale band en het vertrouwen tussen jullie.

Verrassing met een Valentijns cadeau

Wees creatief en verzamel al je gedachten om te delen met je partner. Druk je liefde uit in de mooiste woorden… en creëer je eigen tijdschrift als een gepersonaliseerd Valentijns cadeau. Het tijdschrift komt alleen tot leven door jou en je verhalen. Bij Jilster vind je daarvoor de perfecte omgeving.

Een zelf ontworpen tijdschrift voor Valentijnsdag

Een eigen tijdschrift maken is een makkie. In de Jilster Editor kun je met vele tools en mogelijkheden gratis je eigen tijdschrift maken waar je al je liefde in kwijt kunt.

Een Romantisch Tijdschrift Sjabloon voor jouw Valentijns cadeau

In de Jilster Editor vind je alles wat je nodig hebt om jou eigen Valentijns tijdschrift te maken. Je brengt de inhoud en de vele creatieve ideeën mee.

Onderwerpen voor artikelen in jouw Valentijns tijdschrift

Heb je nog wat meer inspiratie nodig voor je project? Hier zijn onze favoriete ideeën voor een romantisch tijdschrift voor Valentijnsdag. Welke vind je het mooist?

-Persoonlijk gedicht
-Liefdesliedje
-Liefdesbrief
-Recept voor onze liefde
-Grote en kleine plannen voor de toekomst
-Mijn complimenten voor jou
-Foto’s van onze mooiste reizen
-Hoe we elkaar hebben ontmoet

Ons prachtige sjabloon

Wat vind je van ons mooie sjabloon op de foto’s? We zijn helemaal verliefd op de lay-out, die puur, helder en toch romantisch en zacht tegelijk is. Vind jij dat ook?

In de Jilster Editor vind je dit sjabloon tussen de andere sjablonen. Je kunt het gratis gebruiken als basis voor jouw eigen tijdschrift. Je kunt de lay-out voor elke afzonderlijke pagina kiezen. Wijzig teksten en foto’s, verander kleuren, kies verschillende lettertypes, enz. En dus maak je stukje bij beetje je eigen Valentijnsdag-indeling.

Laat jouw Valentijns tijdschrift printen…

Wanneer je jouw afgewerkte tijdschrift mooi vindt en alle fouten zijn gecorrigeerd, kun je jouw tijdschrift als gratis online magazine naar je vriend sturen of laten printen in een van onze drie verschillende uitvoeringen.

Romantische gedichten voor het bruidstijdschrift

Het wordt toch niet romantischer dan een bruiloft? – Een huwelijkstijdschrift vol liefde is een bijzonder cadeau voor deze unieke mooie gebeurtenis. Een beetje poëzie mag niet ontbreken: Sommige stijlvolle en romantische gedichten moeten er zeker een plaats in vinden. Ze ronden het huwelijkstijdschrift helemaal af.

Gedichten voor het huwelijkstijdschrift

Je kunt zelf sfeervolle huwelijksgedichten schrijven voor een huwelijkstijdschrift als je daar de tijd, de energie en het talent voor hebt. Maar er zijn ook enkele sites op het internet waar je mooie, passende en romantische gedichten kunt vinden die je gemakkelijk kunt integreren in jouw huwelijkstijdschrift. Dit geeft jouw huwelijkstijdschrift een extra vleugje romantiek.

Als je geen eigen gedichten wilt schrijven, kun je veel mooie en romantische gedichten vinden in boeken of op het internet, die je kunt afdrukken in het huwelijkstijdschrift voor de bruid en de bruidegom.

Gedichten in jouw huwelijkstijdschrift

Een samenhangend romantisch – misschien zelfs humoristisch – gedicht is één ding. De atmosferische, passende enscenering in het tijdschrift is de andere. Pas als de omgeving goed is, komt een beeld echt tot zijn recht. Dit geldt ook voor (romantische) gedichten. Daarom moet je veel nadruk leggen op een goede lay-out.

Neem het romantische gedicht op in je lay-out

Gedichten zijn vooral effectief als je ze met voldoende ruimte in je huwelijkstijdschrift opneemt. Geef de zinnen veel ruimte, zodat ze tot hun recht komen. Druk ze niet in een klein leeg hoekje op een al drukke pagina, maar kies een hele pagina voor jouw tekst. Als de tekst kort is, kan een levendige achtergrond die niet al te dominant is de pagina vullen met leven. Kies bijvoorbeeld een rustige landschapsfoto voor de achtergrond en kies maximaal twee lettertypes voor het gedicht. Het lettertype voor de kop kan wat uitgebreider zijn.

Geef in je gedicht genoeg ruimte voor romantiek.

Een grappig idee voor je eigen tijdschrift

Voor veel mensen is Kerstmis het enige moment van het jaar waarop de hele familie bij elkaar komt. Een ideaal moment om samen op de foto te gaan. Zeker als er volgend jaar een bruiloft of een speciale verjaardag op komst is en je actuele foto’s nodig hebt, bijvoorbeeld voor een zelfontworpen tijdschrift. Voor iedereen die van kerstmis houdt, hebben we een geweldig idee: Maak foto’s van vroeger na!

Oude foto’s nieuw gemaakt

Je hebt misschien al eens eerder zulke foto’s gezien: (jonge) volwassenen die met veel improvisatietalent kinderfoto’s naspelen. Hiervoor proberen dezelfde mensen van toen te poseren in dezelfde omgeving als vroeger. Het maken van zulke foto’s is niet alleen superleuk, je zult ook genieten van het resultaat!

Bereid de fotoactie voor en voer deze uit

De fotoactie voorbereiden

De fotoactie moet natuurlijk goed voorbereid zijn om er een volledig succes van te maken: Blader door oude fotoalbums en selecteer je favoriete foto’s. Bekijk ze goed en beslis of ze haalbaar zijn:

-Zie je de mensen op de foto op kerstdag?
-Zijn ze klaar om zich bij je actie aan te sluiten?
-Waar zijn de foto’s genomen?
-Kun je de foto op dezelfde plaats herhalen? Zo niet, waar kan je dan de foto namaken?
-Welke rekwisieten heb je nodig om de fotosituatie zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen?
-Bestaan de originele rekwisieten nog?

Omgaan met uitdagingen

Soms kun je een foto niet 1 op 1 nadoen. Het is mogelijk dat een persoon op de foto helaas niet meer in leven is. Dan zou de jongere generatie hun rol kunnen spelen, bijvoorbeeld de jongste kleindochter zou de plaats van de grootmoeder kunnen innemen.

Op zulke foto’s kun je niet alleen de verandering van de gefotografeerde personen zien, maar je kunt ook zien hoe de omgeving in de loop van de tijd is veranderd. Je ouders zijn enige tijd geleden verhuisd en daarom kan de familiefoto niet in de oude woonkamer worden gemaakt? – Neem dan de foto in de slaapzaal van je broer. Hij nam de rode bank mee. Ik wed dat mama erg verbijsterd zal zijn als ze de toestand van de bank vandaag ziet.

Ontwerp een tijdschrift met de foto’s

De fotoactie biedt geweldig materiaal voor een verjaardags- of trouwtijdschrift: niet alleen met het resultaat, maar ook met de creatie en de verhalen achter de foto’s kunt je een paar pagina’s van je tijdschrift vullen.

In een reportage kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen achter de schermen: Waarom heb je precies deze foto’s gekozen? Welke verhalen zitten er achter en wat hebben de foto’s te maken met het verjaardagskind of het bruidspaar? Hoe ging de fotoshoot?

Natuurlijk mogen de originele foto’s niet ontbreken voor een vergelijking. Bij oude foto’s is de resolutie echter vaak een probleem, zeker als er geen negatieven meer zijn.

Je kunt de “echte” en de gesimuleerde foto’s met een paar klikken uploaden naar de Jilster Online Editor om jouw tijdschrift te ontwerpen.

Heb je zin om je eigen kalender te maken?

Ken je dat gevoel als je op zoek bent naar een nieuwe kalender voor het nieuwe jaar, als je door tal van websites klikt of in de winkels bladert, en je gewoon niet de juiste kunt vinden? – Dat weten wij bij Jilster ook. Soms zijn de foto’s bijvoorbeeld prachtig, maar de kalender is onpraktisch – of andersom. Soms heb je niet genoeg ruimte om te schrijven, soms is er te veel van. Soms hou je niet van het lettertype, soms heb je last van de kleuren… Niets daarvan hoeft het geval te zijn.

Maak gewoon zelf een kalender die alles heeft

Maak je eigen kalender voor 2021 en het zal precies zijn zoals je het wilt. Jouw zelfontworpen kalender is gegarandeerd voorzien van jouw stijl en is afgestemd op jouw behoeften. Of het nu gaat om grote of kleine invoervelden, felle kleuren of liever de zachte tinten, of het nu gaat om eenvoudige lettertypes of weelderige typografie – landschapsfoto’s, dierenmotieven of gebouwen, reisfoto’s, foto’s van jouw favoriete mensen of allemaal door elkaar – alleen jij bepaalt wat je wilt en hoe je 2021 eruit moet komen te zien. – En in de Jilster Editor vind je alles wat je nodig hebt.

Jouw beste foto’s voor het hele jaar

eigenen Kalender 2021 gestalten

Kies de beste foto’s

Misschien heb je aan het eind van het jaar door je Instagram-feed gebladerd of heb je de beste snapshots in je fotomap bekeken. Sommige wil je misschien wat vaker zien. Sorteer je foto’s van tevoren. Welke foto’s wilt je gebruiken? Welke gaan het beste met welke maanden? Een sneeuwfoto in augustus of een herfstfoto in maart zou wel eens niet zo goed kunnen gaan. Neem dus de tijd en bedenk welke foto je aan welke maand wilt toewijzen.

Ontwerp jouw kalender zoals jij het wilt

De Jilster Editor is een grafisch programma dat je alle mogelijkheden biedt om je eigen kalender te ontwerpen. Je kunt ook hulp krijgen van onze lay-outprofessionals in het team: In de sectie sjablonen vindt je ook sjablonen voor het ontwerpen van kalenders. Neem gerust een kijkje. Je kunt de afzonderlijke elementen dan aanpassen aan jouw ideeën. Voeg fonts en decoratieve elementen toe, pas fonts en kleuren aan, vergroot of verklein elementen, verander het formaat: Wil je een opvouwbare kalender aan de muur hangen of heb je er liever een om door te bladeren op de tafel? Jij bent je kalenderontwerper en jij beslist. Veel plezier met het maken van jouw eigen kalender!

Ontwerp je eigen raadsels voor een huwelijkstijdschrift

Een huwelijkstijdschrift moet ook een pagina met spannende puzzels en breinspelletjes bevatten. In dit artikel leggen we uit hoe je een leuke kruiswoordpuzzel, een Mr & Mrs quiz of een bruiloftstest voor een huwelijkstijdschrift kunt maken.

Leuk tijdverdrijf op het huwelijksfeest

Een bruiloft is een spannende dag, maar het kan ook heel lang duren. Vooral voor de gasten zijn er vaak wachttijden, bijvoorbeeld als het bruidspaar foto’s maakt of tijdens het wachten op het eten. Voor deze momenten kun je denken aan een beetje tijdverdrijf: een puzzelpagina in het huwelijkstijdschrift is een welkome afwisseling voor alle ongeduldige gasten. We stellen je de volgende drie soorten raadsels voor:

Een kruiswoordpuzzel voor het huwelijkstijdschrift

De kruiswoordpuzzel is de klassieker onder de breinbrekers. Het is vooral leuk als je speciaal voor deze speciale gelegenheid een kruiswoordpuzzel ontwerpt.

De Mr & Mrs Quiz

Een ander soort raadsel is de Mr & Mrs quiz. De vraag is, hoe goed kennen de bruid en de bruidegom elkaar? Kent de bruid de lievelingsfilm van haar bruidegom of de naam van zijn lerares uit de eerste klas? Luistert de bruidegom echt naar zijn verloofde of doet hij dat liever niet? Weet hij de naam van haar eerste huisdier en met welke vriendin ze voor het eerst alleen op vakantie ging? Met de Mr & Mrs quiz kunt je je kennis van de bruid en de bruidegom toetsen.

De grote bruiloftstest

Zijn de bruiloftsgasten experts op het gebied van trouwen? Je kunt het te weten komen met een zelfontworpen bruiloftstest. Denk aan verschillende kennisvragen rond het thema huwelijk.

Ontwerp je eigen puzzels in de Jilster Editor – hier is hoe!

Ontwerp een kruiswoordpuzzel

Gelukkig zijn er een aantal handige online programma’s op het internet die het veel gemakkelijker maken voor je om jouw eigen kruiswoordpuzzel te maken. Je denkt gewoon na over de vragen en antwoorden en het programma genereert de puzzel voor je. Het programma geeft dan na enkele seconden de afgewerkte puzzel terug.
Denk voor de kruiswoordpuzzel vooraf aan de spannendste vragen over de bruid en de bruidegom. Hier zijn een paar voorbeelden:

Waar heeft het koppel elkaar ontmoet?

Wat is het beroep van de vader van de bruid?
Van welke serie heeft de bruidegom nog geen aflevering gemist?
In welke maand vond het huwelijksaanzoek plaats?
Wat is de middelste naam van het bruidsmeisje?

De omgeving van de bruid en de bruidegom biedt je veel materiaal voor jouw raadsel. Je kunt ook vrienden en familie van de bruid en de bruidegom vragen om je elk een vraag te stellen met een antwoord. Dan heb je een grote selectie en kun je de beste, moeilijkste of grappigste vragen uitkiezen.

Ontwerp de Mr & Mrs quiz zelf

In onze online editor vind je een geweldig sjabloon voor de Mr & M’s quiz in het sjabloon van het tijdschrift “Wedding/Romantiek”. Je kan dit sjabloon gemakkelijk gebruiken voor je eigen huwelijkstijdschrift.

Kopieer voor de huwelijksceremonie het sjabloon enkele malen en knip de kaarten uit. De bruid en de bruidegom vullen nu elk een setje over zichzelf in. Dit zullen de controlekaarten zijn. Dan kan het spel beginnen! Laat ze nu allebei de vragen over elkaar beantwoorden. Voor elk correct antwoord moet je zoveel punten scoren als boven in de kaart is aangegeven. Schrijf de juiste antwoorden op de scorekaart op, tel alle punten op en je weet wie de winnaar is. Je kunt ook de bruiloftsgasten erbij betrekken door alle gasten twee sets kaarten te geven. Zo kunnen ze hun antwoorden over de bruid en de bruidegom raden en opschrijven.

De grote bruiloft test: test je kennis over trouwen

Zijn de bruiloftsgasten experts als het gaat om trouwen? Je kunt het te weten komen met een zelfontworpen bruiloftstest. Denk aan verschillende vragen rond het thema huwelijk, bijvoorbeeld:

Waarom draagt de bruidegom de bruid over de drempel?

a) De geesten liggen op de loer onder de deur.
b) De voeten van de bruid doen pijn van haar bruidsschoenen.
c) Zodat de bruid snel genoeg bij de kachel kan komen.
d) Het bewijst de kracht van de bruidegom.
Je vindt voor deze quiz ook een sjabloon in het tijdschrift “Bruiloft/Romantiek”. Je kunt het eenvoudig aanpassen in de Jilster
Online Editor. De lay-out is al klaar. Je hoeft alleen maar een paar goede vragen te bedenken.

De oplossing voor het raadsel

In een tijdschrift staan de oplossingen van een puzzel klassiek ondersteboven of op de laatste pagina, zodat de lezers niet zo snel vals spelen. Maar er is nog een andere manier: geef je lezers een speciale aanmoediging om de juiste oplossing te vinden. Denk aan een oplossingswoord dat een “geheim” onthult over de bruid en bruidegom of de bruiloft, bijvoorbeeld de locatie van de eerste kus van de bruid en bruidegom of de titel van het openingslied. Het oplossingswoord kan ook het wachtwoord zijn voor een website waar je alle foto’s van de dag na de bruiloft kunt bekijken. Zo wek je de nieuwsgierigheid van de gasten om zoveel mogelijk antwoorden te vinden.

Weet je al welke van deze puzzels je in het huwelijkstijdschrift gaat zetten? Of misschien alle drie?

Ga nu aan de slag met je jaarboek!

Je laatste jaar is begonnen. Nu is het perfecte moment om te beginnen met het plannen van je jaarboek. Een goede voorbereiding bespaart uiteindelijk tijd. Eerst zorg je voor de organisatorische aspecten, dan stel je de inhoud van het jaarboek samen, gevolgd door de opmaak, de proeflezing en het drukwerk. – Bij Jilster krijg je grote steun voor alle fasen. Dat is alles wat je nodig hebt.

Gebruik de Jilster Editor om samen jullie jaarboek te ontwerpen!

Met Jilster kunt je online met veel redacteuren tegelijk aan jouw jaarboek werken. Iedereen kan zijn eigen teksten en foto’s uploaden op de pagina’s die hem zijn toegewezen. Er zijn ook geweldige lay-out-sjablonen. Dit bespaart veel tijd en organisatiekosten. En je kunt ook de gedrukte exemplaren bij ons bestellen. – Heel gemakkelijk!

Eén stap tegelijk

Het belangrijkste is het schema. Denk eerst eens na over wanneer je jaarboek klaar moet zijn. Laat een buffer van minstens twee weken toe – dat heb je tenminste nodig, vertrouw me – en werk achterstevoren. Geef de tijd om te proeflezen en te controleren of alles compleet is. Denk aan tijd voor een fotoshoot met iedereen, bereken de schrijftijd voor de auteurs van de verslagen, voor het verzamelen van oude foto’s, grappige anekdotes, voor de evaluatie van oude klassenboeken… Je moet nu langzaam beginnen, toch?

Wie wordt de hoofdredacteur?

Een van jullie wordt hoofdredacteur of je vormt een team van hoofdredacteuren – en dan maak je het project in de editor. Iedereen die actief wil deelnemen aan het jaarboek wordt uitgenodigd om naar Jilster te komen en een eigen account aan te maken. Dan kunnen ze straks direct aan de lay-out werken.

Inhoud van jouw jaarboek

Je hebt waarschijnlijk al eens gekeken naar het jaarboek van de jaren voor je en nagedacht over welke jaarboek inhoud je zou willen adopteren, nietwaar? Er zijn altijd een paar klassiekers: portretten van alle studenten, verslagen, afstudeerreizen, hitlijsten, enzovoort. Verzamel ideeën en themawensen in een vroeg stadium, zodat je alles nog kunt uitvoeren.

Lay-outs en sjablonen

In de Jilster Editor heb je toegang tot onze sjablonen. Naast jaarboek vind je ook andere onderwerpen. Wees niet bang om contact op te nemen. Alle tijdschrift lay-outs kunnen worden aangepast aan elk thema – belooft. Voor elke afzonderlijke pagina van jouw jaarboek kun je de lay-out individueel toewijzen. Zo kun je de pagina’s zo vaak als je wilt dupliceren. Natuurlijk kun je ook je eigen ontwerpideeën toevoegen. De Jilster Editor is een grafisch programma dat talloze creatieve mogelijkheden biedt. De bediening is intuïtief, dus probeer het maar eens.

Samenwerken

Je hebt niet veel nodig om deel te nemen aan het jaarboek-project: een computer en een internetverbinding. Zo kan elke redacteur werken van waar hij of zij toevallig ook is. Je kunt ook tegelijkertijd in de redactie werken en jouw jaarboek zin voor zin, foto voor foto laten groeien. En op deze manier groeit je samenhang ook pagina voor pagina.

Je betaalt alleen wat je krijgt

Je kunt de Jilster Editor gratis gebruiken om jouw jaarboek te ontwerpen. Pas dan, wanneer je de printorder plaatst of een PDF koopt, ontstaan er voor jou kosten.

Probeer Jilster gratis en ontdek de vele mogelijkheden die de editor je biedt. Als je vragen heeft – over het ontwerp, technische problemen in de redactie, drukwerk, etc. – neem dan contact op met onze klantenservice rechtsonder.

We kijken er naar uit om van jou te horen.

Perfect georganiseerde samenwerking bij het jaarboek

Samenwerking – kans en uitdaging

Ben je al bezig met de voorbereiding van je jaarboek? Vol enthousiasme en ijver kan het snel chaotisch worden. Als veel mensen betrokken willen zijn, kan dat ten koste gaan van de structuur en het overzicht. Dan weet de ene persoon niet wat de andere misschien al begonnen is. Sommige dingen worden twee keer gedaan, andere helemaal niet. Geen van beide is ideaal. Dit geldt voor bijna alle taken bij de voorbereiding van een jaarboek: het plannen van pagina’s, het schrijven van teksten, het contacteren van reclamepartners, het berekenen van de grootte van het tijdschrift, het selecteren en aanpassen van de lay-out …

Controle en structuur

Hoe saai het voor sommigen ook klinkt, een verstandige structuur, praktische hulpmiddelen en eerlijk verdeelde taken besparen tijd bij de voorbereiding van een jaarboek en zorgen ervoor dat het overzicht behouden blijft en dat iedereen te allen tijde weet wat er voor hen – en ook voor de anderen – nog moet gebeuren. Zo kun je elkaar ook vervangen of ondersteunen als iemand een keer vastloopt bij het maken van zijn of haar pagina.

Breng een overzicht tot in de details

Structureringstools op een verstandige manier gebruiken

Digitale hulpmiddelen die helpen bij het structureren en sorteren van de to-dos zijn bijzonder praktisch. Van groot naar klein kun je ze eerst indelen volgens hoofd thema’s en dan opsplitsen in individuele taakstappen, die vervolgens worden toegewezen aan specifieke mensen. We vinden Trello, Asana, Microsoft To Do, etc. praktisch om ons te organiseren.

Communicatiemiddelen voor jouw team

Het is ook de moeite waard om te kijken naar de communicatiemiddelen. Voor een all-team meeting moet je een kanaal gebruiken waar iedereen elkaar kan ontmoeten en ideeën uitwisselen op hetzelfde moment – de inhoud is vluchtig. Sommige dingen kunnen echter beter schriftelijk worden vastgelegd als referentie, mocht je een andere manier kiezen. Ook de dingen die bij jou “tussen de deuren” komen, horen thuis in een gereedschap waar iedereen op reageert als hij of zij tijd heeft. En om zo goed mogelijk te kunnen communiceren, vinden we deze hulpmiddelen praktisch: Slack, Jitsi, Zoom, Telegram.

Details die gemakkelijk verloren kunnen gaan

We hebben een lijst met onderwerpen voor jou samengesteld met kleine, maar belangrijke details die gemakkelijk verloren kunnen gaan bij de voorbereiding van een jaarboek en tot veel chaos kunnen leiden.

-Begroting: stand van zaken van jullie financiën (eventueel plannen van verdere acties)
-Fotograaf kiezen (met apparatuur)
-Overzicht van de foto’s
-Data voor het maken van portretfoto’s
-Klantenwerving voor reclameklanten
-Plan en reserveer advertentieruimte in het jaarboek

Dus, heb je aan alles gedacht? Moeten we nog een detail of twee aan onze lijst toevoegen? Voel je vrij om je ervaringen met de klantenservice te delen en wij zullen deze aan onze lijst toevoegen.