Babyshower vriendenboekje voor volwassenen

Je kunt natuurlijk de zoveelste hydrofiele luier, babykleertjes of knuffel cadeau geven, maar dat is allesbehalve leuk (wel praktisch). Het leukste kado voor je zwangere vriendin, (schoon)zus of collega is een kado waar ze om moet lachen, mooie herinneringen oproept en nieuwe herinneringen maakt. 

Babyshower vriendenboekje maken

Maak met vrienden, familie of collega’s een vriendenboek vol met spraakmakende vragen, persoonlijke antwoorden, verhalen en mooie foto’s. Iedereen vult via het online programma van Jilster zijn persoonlijke pagina in waarna er een echt boek of tijdschrift van gemaakt wordt. Het resultaat; een onvergetelijk kado! 

Babyfoto’s raden

Om het boekje nog persoonlijker te maken kun je een inleiding schrijven en extra fotopagina’s toevoegen. Vraag iedereen een babyfoto van zichzelf bij zijn persoonlijke pagina te plaatsen en raad wie wie is! Laat je inspireren onze gratis professionele sjablonen.

Met vragen als:

Een babyshower vriendenboekje is het ultieme babyshower cadeau voor de aanstaande mama, maar zeker ook voor papa en kind. Met vragen als:

 • Omschrijf je zwangere vriendin
 • …wordt een fantastische mama omdat
 • Jongen, meisje? Ik weet het zeker, je krijgt een … omdat
 • Mooie namen voor je baby vind ik
 • Dit vind ik een lelijke naam voor je baby
 • Mooi zwanger, draag dan vooral geen
 • Straks mama: zo houd je ‘alle ballen in de lucht’
 • Dit wil ik je partner nog zeggen
 • Dit wil ik je baby nog zeggen

Origineel cadeau voor een babyshower

Jouw vriendin wordt mama, dat moet gevierd worden! Dit doe je natuurlijk door de allerleukste babyshower te organiseren. Bij een babyshower horen ook cadeaus. Trommel de vriendinnen bij elkaar en maak een persoonlijk magazine waarmee je de aanstaande moeder verrast op haar babyshower. 

Zwanger ben je samen

De geboorte van een baby is elke keer weer een bijzondere gebeurtenis. Deel je geluk met Jilster, een online tool waarmee je eenvoudig een eigen tijdschrift kunt maken. Dacht je dat je een grafisch ontwerper moest zijn om stijlvolle, persoonlijke pagina’s te maken? We hebben overal aan gedacht: als je ideeën nodig hebt, kun je je creatief uitleven met ons nieuwe gratis sjabloon voor een babyshowertijdschrift.

Inspiratie nodig?

Speculeer samen over onder anderen de uiterlijke kenmerken en de naam van de baby. Alle gasten kunnen vooraf aan de babyshower iets leuks schrijven voor de aanstaande mama en de baby. Plaats bijvoorbeeld de foto’s van de echo, ervaringen van andere mama’s en natuurlijk foto’s van de zwangere en toekomstige mama! 

Met zo’n babyshowertijdschrift doe je alle luiertaarten en rompertjes teniet. Dus ga snel aan de slag en maak een origineel babyshowercadeau! Zijn de 9 maanden al om en is de baby al geboren? Dan is een tijdschrift ook een perfect kraamkado voor op een kraamfeest.

Extra tips!

 • Een interview met papa
 • De warme woorden van opa’s en oma’s
 • Zussenliefde gedichten
 • Toekomstverwachtingen
 • Ontwikkelingen tot nu toe (echo’s, is het kindje gezond? Jongen of meisje?)
 • Cijfers en feiten over mama (bijv: 1e baby, 61 grijze haren, al 224 dagen zwanger, etc.)
 • Babyshower spelletjes

 

Het spullen tijdschrift

Minimaliseren en ontspullen is hip. De ene na de andere opruimgoeroe vertelt ons hoe we het beste zouden kunnen opruimen. Ben jij iemand die moeilijk afstand neemt van spullen? Ben je bang dat je, wanneer je afscheid neemt van de spullen, je ook afscheid neemt van de herinnering? Dan is het spullentijdschrift iets voor jou! 

Verhalen achter spullen

Mensen kunnen om veel verschillende redenen het etiketje emotionele waarde op heel veel verschillende artikelen plakken. Het kan zijn dat een oude versleten knuffel je doet denken aan een vriendinnetje of een theeservies die van de lievelingstante is geweest nu niet meer uit 12 stuks bestaat maar in 25 stukjes is. Of wat dacht je van kleding van andere mensen? Je ziet ze er zo weer in lopen toch? De herinneringen aan deze spullen zitten in je hart en die kun je ook terughalen als de spullen er niet meer zijn. Bijvoorbeeld door er foto’s van te maken. 

Uit wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door de Ohio State University blijkt dat mensen die foto’s maakten van de spullen die zij wegdeden, minder moeite hadden om spullen weg te doen. Simpelweg omdat ze nog een foto hadden als aandenken. 

Zelf een spullen tijdschrift maken?

Heb je al wat zin gekregen om aan de slag te gaan met opruimen? Wat goed! Maak mooie foto’s van de spullen die je wegdoet en voeg alles samen in een tijdschrift of fotoboek. Schrijf bij ieder voorwerp waar het vandaan komt en aan wie of wat het je doet denken. Ook tekeningen en knutselwerkjes van je kinderen, liefdesbrieven van je eerste vlam en andere papieren documenten kun je laten inscannen. Dat maakt het afscheid net iets makkelijker.

Lees ook Het spullentijdschrift van mevrouw Gosen voor meer tips en inspiratie.

Gemiste momenten

Kunnen jullie door omstandigheden even niet samen zijn? Misschien zie je opa en oma niet zoveel door de coronacrisis, ligt een familielid in het ziekenhuis of woont je beste vriend(in) in het buitenland. Naast bellen, appen en mailen, kun je ook een soort dagboek bijhouden. Zo houd je verbinding in de afstand. 

Creatief logboek

Schrijf over de tijd die je zonder elkaar bent. Je kan per dag beschrijven wat je hebt meegemaakt. Heb je iets gelezen, gezien of gehoord? Vertel hierover, deel berichten en vergeet niet om foto’s te maken. Foto’s helpen je verhaal over te brengen. Maak bijvoorbeeld een paar leuke foto’s van je kindje tijdens het eten of zet een mooie zonsondergang op de foto. 

A trip down memory lane

Je hebt vast nog een heleboel foto’s van jullie samen. Kies hier uit de leukste en plaats een bijschrift bij foto’s. Schrijf bijvoorbeeld een stukje over de vakantie, het té gekke feest dat jullie hebben meegemaakt, of over andere leuke momenten die je met elkaar hebt gedeeld. Niets is zo leuk als herinnerd worden aan de beste momenten uit je leven!

Meer tips?

 

 • Maak een fotocollage van je favoriete momenten samen
 • Deel nieuwsberichten uit de media
 • Interview zijn/haar vrienden en familie, laat hen wat moois schrijven
 • Vertel eens écht hoe je over iemand denkt, iedereen verdient die bevestiging!

Vakantie Magazine Maken

Wat doe jij met jouw vakantiefoto’s als je terug bent van je reis? Je was toch niet van plan ze eeuwig op je camera of telefoon te laten staan? Doe wat leuks met je vakantiefoto’s van dit jaar (of vorig jaar), zodat jij jouw favoriete herinneringen altijd dichtbij hebt.

Tijdens het reizen zijn er altijd bijzondere momenten, die je het liefst in een potje wil stoppen om voor altijd te bewaren.


Tips bij het maken van een vakantieglossy

1: Breng je reis in kaart

Waar ben je allemaal geweest? Heb je een mooie rondreis gemaakt en meerdere plekken bezocht? Dan is het leuk om je Vakantie Magazine te beginnen met een ingescande kaart waarop je de route hebt getekend. Of maak een tijdlijn van de mooie plekken waar je in je leven bent geweest.

2: Gebruik thema’s

In plaats van voor elke reis een apart magazine te maken kun je natuurlijk ook je reizen in één bundelen. Een erg leuk idee als je veel stedentrips maakt, zo heb je een mooi overzicht van al je avonturen. Of bundel het per continent, per seizoen. Welk thema je ook maar leuk vindt. 

3: Voeg foto’s toe

Selecteer de mooiste foto’s die jou het beste gevoel geven. Grote foto’s, kleine foto’s, staande of liggende. Je vult het tijdschrift zoals jij dat wil. Begin met een lege pagina of gebruik sjablonen om snel een goed uitziende pagina te creëren.

Cadeau voor het afscheid teamgenoot

Gaat een teamgenoot of coach jullie hechte team verlaten en wil je hem of haar namens de hele groep verrassen met een origineel afscheidscadeau? Werk met al je teamgenoten samen aan een magazine om terug te kijken op een sportieve tijd met elkaar. Een tijdschrift vol vragen, mooie hoogtepunten, sportmomenten en foto’s. Een passend cadeau voor iedere sport, zoals voetbal, handbal, hockey of volleybal.

Jouw teamies aan het woord

Wat gaan jullie het meeste aan je teamgenoot (of coach) missen? Waar stond hij of zij bekend om? Wat waren jullie beste momenten samen als team? Welke clubprijzen zijn er gewonnen? En welke grappen werden er in de kleedkamer uitgehaald? Vertel hierover en haal samen herinneringen op aan zijn of haar gloriedagen. Om het geheel af te maken kun je een inleiding schrijven en extra fotopagina’s toevoegen van spraakmakende momenten. Plaats hier en daar een bijschrift onder een foto. Vertel bijvoorbeeld wanneer de foto is gemaakt of wat er vlak na het nemen van de foto gebeurde.

 

Meer inspiratie nodig?

Om het je gemakkelijk te maken, hebben we sjablonen ontworpen rond het thema “afscheid”. Deze zijn makkelijk naar eigen wens aan te passen. Je hoeft hiervan alleen de foto’s en teksten aan te passen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier een voorbeeld.

Maak samen een receptenboek

Bekijk ons nieuwe sjabloon dat gericht is op het vormgeven van een receptenboek. Van taarten tot hoofdgerechten, van lekkere cocktails tot vegetarische recepten. Creëer een receptenboek voor vele gelegenheden. Bundel alle recepten en geef als smakelijk cadeau of trakteer jezelf.

Samen is leuker

Samen ervaren en samen doen. Iedereen vult online zijn persoonlijke pagina met een lievelingsrecept, waarna er een echt boekje gedrukt wordt. Gaat bijvoorbeeld een vriendin trouwen, dan mogen recepten voor een goed huwelijk niet ontbreken. Een familie receptenboek is een smakelijk cadeau voor iemand die op zichzelf gaat wonen.

 

Gratis sjablonen

Onze sjablonen zijn gemakkelijk naar eigen smaak en doel aan te passen. Je kunt ook een aandenken inscannen en dat aan je receptenboek toevoegen om het nog bijzonderder te maken. Denk bijvoorbeeld aan handgeschreven recepten van oma, knipsels uit een oud kookboek of instant foto’s van grappige keukenmomenten.

En dan nu aan de slag! Met welke recepten verwen jij je vrienden en familie het liefst?Het nieuwe magazine van OriGENE is uit! Jenny Osendarp van OriGENE zegt eindelijk echt trots te zijn op het eindresultaat. Ze had al eerder een tijdschrift gemaakt maar was nog niet helemaal tevreden. Via onze service op maat heeft ze advies gekregen bij de opmaak van de pagina’s. 

Over service op maat

Jenny: “Het was een mooi project samen met Cinda (Jilster). We waren natuurlijk wat beperkt in creativiteit en het goed uitwerken van het doel en de doelgroep, omdat we te maken hadden met een bestaande versie. Binnen deze beperkende kaders heeft Cinda ons erg goed geadviseerd en bijgestaan waardoor we het maximale eruit hebben gehaald.” 

Waarom kiezen voor service op maat?

Onze Jilster professionals kunnen je helpen om nog sneller en makkelijker een professioneel tijdschrift te maken dat past bij jouw wensen. Via de website kun je via een formulier aangeven bij welke pagina’s je hulp nodig denkt te hebben. Je kan er ook voor kiezen om volledig ontzorgd te worden. 

Er is er één jarig, hoera, hoera! Welke jarige job of jet wil jij verrassen met een persoonlijk verjaardagstijdschrift? Is er iemand die binnenkort een belangrijke leeftijd bereikt? Denk er eens over om een magazine te maken. 

Met een persoonlijk cadeau laat je zien dat je iemand waardeert, dankbaar bent en van hem of haar houdt. Betrek vrienden, familie en collega’s in het complot. Dat maakt de verrassing nog groter. Vul het tijdschrift met foto’s van aangrijpende momenten en omschrijf de meest belangrijke momenten die je samen hebt beleefd. Omschrijf hoe speciaal de persoon is waarvoor jullie een tijdschrift maken en ontdek de speciale reactie die je zult ontvangen op het moment dat je het tijdschrift cadeau doet! 

Geef een tijdschrift als persoonlijk verjaardagscadeau aan je vriend die veertig wordt, je vriendin die binnenkort Sarah gaat zien of je moeder die haar 75ste verjaardag viert. 

Je hoeft niet altijd ver weg te gaan om mooie foto’s te maken. Ook om de deur heb je veel schatten liggen. Een veld vol madeliefjes of een moedereend die samen met al haar kuikens oversteekt. Of wat dacht je van een foto van een oude auto die op de hoek van de straat staat geparkeerd? Tegenwoordig hebben we de hele dag de telefoon bij ons, dus hebben we ook de hele dag de beschikking over een camera. Maar hoe zorg je ervoor dat je die mooie schatten nou ook echt mooi op de foto krijgt?

Wij geven je een aantal tips hoe je de mooiste foto’s maakt met je smartphone, die heb je tenslotte (bijna) altijd bij de hand!

 1. Zorg voor goed licht
  Op een zonnige dag kun je het beste de zon in je rug hebben bij het maken van een foto. Hoe meer licht, hoe beter de kans dat de foto er goed uit komt te zien.
 2. Vergeet de flitser op je camera
  Probeer zo min mogelijk de flitser van je camera te gebruiken.
 3. Maak gebruik van het raster dat je camera biedt
  Zorg dat het object of de persoon die je fotografeert volledig in beeld is. Het liefst in het midden van het geblokte kader. De beste foto’s hebben het object of de persoon staan op de plek waar de lijnen van het raster elkaar kruisen.
 4. Zorg dat je lens schoon is
  Zorg dat de lens van je camera schoon is, desnoods met een punt van je t-shirt. Als er vlekken op de lens zitten zie je dat terug op de foto’s. Of je camera heeft moeite met het scherpstellen.
 5. Neem de tijd
  Neem de tijd om je foto te maken, zodat je goed kan nadenken over de compositie.
 6. Houd de camera stil
  Houd je camera stil op het moment dat je de foto maakt. Bij weinig licht is het ook belangrijk dat het object of de persoon weinig beweegt. De camera heeft bij weinig licht meer tijd nodig om het object scherp in beeld te krijgen.
 7. Maak veel foto’s
  Hoe meer foto’s je maakt, des te beter je alle trucjes beheerst en hoe mooier je foto’s dus uiteindelijk worden. Ook kun je later de beste foto kiezen. Zo kan je er bijna niet naast zitten.
En voilà! Het resultaat.