Hoe maak je jouw tijdschrift net zo mooi als dat van de professionele bladen die je in de winkel kunt kopen? Wij geven tips!

1. Kies een thema
Misschien loopt je hoofd over met ideeën en wil je alles in een tijdschrift stoppen, dat kan natuurlijk, het is jouw tijdschrift. Schrijf bijvoorbeeld over mode, eten, gezondheid, een vakantie of familie. 

2. Speel met kleur
Wat wil je uitstralen en welke kleuren passen daarbij? Rood is de kleur van de liefde en paars wordt vaak geassocieerd met luxe, stijl en rijkdom. Durf met verschillende kleurtjes op de pagina te spelen. Laat een aantal kleuren regelmatig terugkomen in bepaalde details, zoals in een afbeelding of in de kopteksten. 

3. Maak het niet te druk
Het is oké om witruimtes te hebben. Witruimte kun je gebruiken om de aandacht te vestigen op bepaalde zinnen of woorden. Besteed eens een hele pagina aan een kop (titel), een citaat of een foto. Zo wordt je tijdschrift een verrassing om doorheen te bladeren.

4. Eigen foto’s
Foto’s vertellen een verhaal en zijn het eerste wat de lezer ziet. Kies je foto’s daarom zorgvuldig. Het leukste is natuurlijk om je eigen foto’s te gebruiken. Met deze fotografietips kun je alvast aan de slag. 

5. Kijk af bij andere bladen
Heb je even geen inspiratie? Dan kun je gerust kijken bij hoe andere bladen zijn gemaakt. Hoe zit jouw favoriete tijdschrift in elkaar en wat maakt het zo aantrekkelijk om te lezen?