Elk kind krijgt op zijn verjaardag meestal speelgoed. En als ze ouder worden is de iPad niet meer weg te denken. Maar wil je liever eens een origineel cadeau aan je kind geven? Verras je kind dan met een zelfgemaakt tijdschrift. Met behulp van Jilsters online sjablonen heb je in een mum van tijd een gepersonaliseerd kindermagazine gemaakt.

Even weg van het scherm

Kinderen brengen steeds meer tijd door achter een beeldscherm en dat maakt het soms lastig om met ze in contact te blijven. Ben jij een ouder en wil je niet dat het leven van je kind zich grotendeels online afspeelt? Maak speciaal voor je kind een tijdschrift met foto’s van jullie samen. Vul ook een aantal pagina’s met leuke spelletjes, puzzels, moppen/raadsels en kleurplaten. Een leuk idee is om op de achterzijde van het magazine een stripverhaal te plaatsen. Precies zoals je ook ziet bij professionele kindermagazines in de winkels. 

Een gedrukt tijdschrift exemplaar

Bij het bestellen van je tijdschrift kun je kiezen uit verschillende uitvoeringen. Het is zelfs mogelijk om je tijdschrift als boek bij ons te bestellen. Met de levertijdcalculator kun je van tevoren precies berekenen wanneer het tijdschrift bij jullie thuis wordt bezorgd. 

Samen online aan de slag 

Je kunt ook samen met je (tiener)kind een tijdschrift maken. Dit geeft je de gelegenheid om je kind van dichtbij achter de computer bezig te zien. Het is leuk om lekker creatief met je kind bezig te zijn, om samen de familiefoto’s door te spitten, oude kindertekeningen in te scannen, verhalen te schrijven, tekeningen te maken, stickers te plakken, krantenartikelen uit te knippen en in te scannen, en ga zo maar door. Mochten jullie tijd overhouden dan kan er een fotoshoot worden gedaan. Met de best gelukte foto op de cover van het tijdschrift!

Meer ideeën voor een kindermagazine kunnen zijn:

  • Een pagina met foto’s en teksten over zijn of haar favoriete games of spelletjes;
  • Pagina’s met interessante weetjes en informatie over milieu- en duurzaamheidsonderwerpen. 
  • Leuke kleurplaten die hij of zij kan inkleuren en eventueel met aan de binnenkant een knip- of scheurrandje (denk aan een stippellijntje met icoontje van een schaar);
  • Een kruiswoordpuzzel met woorden die hij of zij regelmatig in het dagelijks leven tegenkomt. Denk aan: de naam van een huisdier, zijn of haar woonplaats, de naam van de school, beste vriend of vriendin, etc.. 
  • Houd je kind van schrijven of tekenen? Scan zelfgeschreven verhaaltjes en tekeningen in en plaats deze in het tijdschrift. 
  • Stel een fotoquiz samen waarbij je kind de juiste foto’s bij elkaar moet zoeken. 
  • Houd een paar pagina’s blanco die op een later moment kunnen worden ingevuld door de vrienden van je kind. Zie: Het vriendenboekje voor groep 8