Een van de meest oprechte, persoonlijke en tegelijkertijd meest uitgebreide cadeaus voor een bruiloft is een zelf ontworpen trouwtijdschrift: herinneringen aan gedeelde ervaringen, vakanties, feesten, mijlpalen… met vrienden en familie, grappige artikelen, veel foto’s en teksten over het bruidspaar en de liefde die het bruidspaar tot tranen toe beweegt, – plus een feestelijke lay-out die past bij het bruilofts-thema! Zo ziet de perfecte trouwtijdschrift er toch uit?

Uitdaging bruiloftstijdschrift

Hoeveel hart, energie en moeite gaat er in een huwelijkstijdschrift dat weet alleen de persoon die het gedaan heeft! Alle foto’s en teksten verzamelen of zelf schrijven, de lay-out ontwerpen, proeflezen… er zijn talloze stappen op weg naar het afgewerkte tijdschrift. De kleinste details en de meest graverende teksten kosten vaak de meeste moeite – zelfs als ze dat op het eerste gezicht niet onthullen. Dat is nogal wat, nietwaar?

Samen is het makkelijker!

In plaats van al het werk in je eentje te doen, kun je vrienden en familie die ook verhalen en foto’s willen bijdragen aan boord nemen en hen echt laten meedoen. Het deelt niet alleen het werk, maar het verdubbelt ook het plezier! In de Jilster Editor vind je de allerbeste voorwaarden hiervoor.

Samenwerken in de Jilster Editor – Zo werkt het!

Jilster is het enige platform waar je je partners kunt uitnodigen om met jou samen te werken, op hetzelfde moment en vanuit verschillende plaatsen in de wereld, om samen te werken aan een tijdschrift. Vooral bij bruiloften is het niet ongewoon dat veel gasten van heinde en verre reizen maken om het feest bij te wonen. De schoolvriendin die haar droombaan in Italië nam. De neef die met zijn vriendin naar haar huis aan de kust is verhuisd, enz. Zelfs als ze er niet eerder zijn, kunnen ze aan de huwelijkstijdschrift werken alsof ze naast je in de woonkamer zitten.

Hoofdredacteur worden

Als hoofdredacteur ben je de leider van de huwelijkstijdschrift Je maakt het tijdschriftproject in de redactie en vervolgens nodig je je team uit. De redactie ontvangt een uitnodigingsmail die hen rechtstreeks naar de huwelijkstijdschrift leidt. Het enige wat ze nodig hebben is internettoegang en een account bij Jilster. Je kunt van tevoren beslissen of de redactie alleen bepaalde pagina’s kan zien en bewerken. Meer tips voor samenwerking krijg je in dit artikel.

Wees voorbereid!

Wij raden je aan om – alleen of samen met jouw mede-redacteuren vooraf de lay-out van de huwelijkstijdschrift te bepalen en deze op de afzonderlijke pagina’s te plaatsen. In de redactie heb je toegang tot vele professioneel ontworpen tijdschriftsjablonen van waaruit je elke gewenste pagina in je project kunt opnemen. Je kunt ook snel de lay-out in kleur of lettertype aanpassen aan het bruidsthema en de smaak van het bruidspaar. – Of je kunt het delegeren aan iemand die het leuk vindt! Nodig ze maar uit voor het project.

De afwerking van de huwelijkstijdschrift

Wanneer je allen jullie teksten en foto’s hebben geüpload, zal ten minste één van jullie de hele kwestie opnieuw grondig moeten bekijken en kleine fouten in de teksten en onnauwkeurigheden in de lay-out moeten corrigeren. Je kunt ook een afgeprijsd proefexemplaar bestellen om deze stap grondiger uit te voeren. Als je tevreden bent met alles, geef dan de GO! En wij drukken jouw mooie trouwtijdschrift in precies die lay-out die jij het mooist vindt! – Wij wensen je veel plezier bij het samen presenteren van jullie geschenk!

Heb je tips en ondersteuning nodig?

Hebben onze tips en creatieve ideeën je geholpen? Heb je vragen? Stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder!

En hier kun je meteen beginnen met het ontwerpen van jouw eigen huwelijks-tijdschrift.