Ben je op zoek naar een grappige pagina voor je afscheidsglossy groep 8? Eentje die niet al te veel werk in beslag neemt? Al gedacht aan een “Wie ben ik” pagina, een quiz met foto’s?

Van peuter tot achtstegroeper

Weet je het nog? Je eerste schooldag? Waarschijnlijk niet, omdat je nog zo jong was. Als ouder weet je het; de tijd vliegt voorbij en voor je het weet heb je zelf kinderen. Daarom is het leuk om bij het maken van een tijdschrift voor je tiener ook ruimte te reserveren voor het “Wie ben ik”- spel. Een fotoquiz die de achtstegroepers samen of alleen kunnen spelen.

Een foto van toen versus nu

Vanaf je vierde verjaardag mag je in Nederland naar de basisschool en vanaf je vijfde ben je zelfs verplicht om naar school te gaan. In de jaren die daarop volgen maak je een enorme ontwikkeling door, zowel fysiek als sociaal-emotioneel. Het is altijd grappig om jezelf terug te zien als baby, maar ook om je beste vriendje of vriendinnetje op een oude kinderfoto te herkennen. Daarom het briljante spel: “Wie ben ik”.

De spelregels

Het is de bedoeling dat de kinderen onderling met elkaar bepalen welke babyfoto bij welk klasgenootje hoort. Wie is bijvoorbeeld die lieve, vrolijke baby met roze haarband en wie is die schattige, dikke peuter, besmeurd met Brinta pap?

Houd een aantal pagina’s leeg waarop je de quiz met foto’s kunt plaatsen. Dus een foto van voor en na. Het is handig om andere ouders om een gepaste foto te vragen. De antwoorden kun je op de kop onderaan de pagina plaatsen.

Tip: Houd de lay-out van de pagina(‘s) rustig, zodat de foto’s goed opvallen.

Heel veel plezier met het spel!